‘Dosta je s ovim ludostima’ Mrak-Taritaš smatra da se previše gradi u Zagrebu: ‘Građani se bore za svoje zelenilo, a uprava ih ne sluša’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš danas je posjetila naselje Vrbani, zajedno s članovima inicijative “Zeleni Vrbani”, a kritike na račun vladajućih nije nedostajalo. Tako se Mrak-Taritaš uhvatila u koštac sa manjkom zelenih površina na tom području grada.

“Nijedan europski grad ne prenamijenjuje svoje zelene površine u korist gradnje i Zagreb to više ne smije činiti. Takvim ludostima mora biti kraj i više nikad u Zagrebu ne smijemo imati situaciju da se građani ‘rukama i nogama’ bore za zagrebačko zelenilo i plansku gradnju, a gradska uprava ne sluša”, rekla je Anka Mrak-Taritaš.

“Vrbani su, nažalost, samo jedan od takvih primjera, a nagledali smo ih se i previše, od parka Savica, do nedavnog zloglasnog slučaja “Manhattan’”, podsjetila je.

Mrak-Taritaš također smatra da Zagreb ima prostora za gradnju koji bi transformacijom dobili novu vrijednost, poput devastiranog prostora Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici ili bivše tvornice Gredelj.

“Zelene površine su blago Zagreba i na njima se nema što graditi. Ostavimo ih za budućnost našoj djeci i unucima”, rekla je Mrak-Taritaš.

Članovi inicijative “Zeleni Vrbani” upozorili su da su i mjesni odbor i vijeće gradske četvrti potpuno ignorirali prijedlog građana za uređenje parka u Vrbanima, a veliki problem u tom zagrebačkom naselju a je i gradnja novih zgrada bez prateće infrastrukture.


Komentari