‘DOBIO SAM MASU ŠAMARA’ Otto Barić o suradnji s Pavičić Vukičević: ‘Ne zanimaju me politička pitanja’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Godinama je prozivao Milana Bandića, a sada je arhitekt Otto Barić postao prvi bliski suradnik njegove zamjenice Jelene Pavičić Vukičević. Otto će postati njezin zamjenik ukoliko postane gradonačelnica.

“Dobio sam masu šamara zbog toga, ali kako ćemo nešto napraviti ako nećemo tražiti promjene”, rekao je Otto gostujući na N1 televiziji.

“Mene politička i ideološka pitanja ne zanimaju. Mene interesira isključivo boljitak grada. Ekipa koja 20 godina vodi ovaj grad na ovaj ili onaj način ima šansu da uz određene promjene napravi veliki iskorak”, dodao je.

Na pitanje zašto vjeruje ekipi koja je sudjelovala u svemu što se događa u Zagrebu godinama, a ne nekome drugome, rekao je kako ne želi govoriti o drugima te ne bi imao ni želju ući u trku da je mislio kako je jedan od kandidata koji ima bolji potencijal.

“Bandić je otišao. Ja sam jako detaljno čitao. Jelena Pavičić Vukičević, ja nisam nigdje našao da je ona bila igdje zahvaćena bilo kojom od ovih istraga koje su se vodile. To je bio jedan od razloga. Mislim da mogu procijeniti sugovornika i ja sam u razgovoru s njom, a to nije bio kratak razgovor, dva sata smo pričali, stekao dojam da želi napraviti iskorak”, komentirao je.

Dodao je kako ga interesira grad koji svaki dan vidi kako diše i živi te tvrdi kako je trenutačna situacija neodrživa.

“Niti me Bandić zvao niti bih ja s njim surađivao. Mi nismo bili kompatibilni, nikad nisam sudjelovao na javnim natječajima. Mi sad moramo nešto napraviti. Sad me pitate što bi bilo kad bi bilo da me zvao ovaj ili onaj… Moja agenda je da napravimo najbolje za grad, da prestanemo teoretizirati i krenemo raditi”, rekao je Barić.

Arhitekt je ujedno otkrio i pet glavnih projekata za Zagreb: prvo je zona oko Glavnog kolodvora – Gredelj, Blok Badel, Zagrepčanka, Velesajam i vjerojatno gradnja nacionalne dječje bolnice u Blatu. Rekao je kako se na ove projekte treba koncentrirati te ako se pravilno naprave, donijet će ogromnu transformaciju u zeleni grad.


Komentari