Davor Filipović navratio u Sesvete: ‘Moramo sačuvati radna mjesta u Gradskoj upravi i Holdingu, uvest ću nagrađivanje’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Davor Filipović, kandidat HDZ-HSLS-HSU-a za gradonačelnika Zagreba, u srijedu je obišao Sesvete gdje je govorio o očuvanju radnih mjesta u gradu. Pridružio mu se i Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te član Gradskog odbora HDZ-a.

“Stridon je tvrtka koja opskrbljuje više od 2.300 ugostiteljskih objekata”, rekao je Josip Aladrović nakon obilaska tvrtke.

“Vlada želi iskazati podršku koju poduzetnici mogu očekivati od Vlade, ali i od naših kandidata u izborima. Vlada je više od 10 i ol milijardi kuna investirala u mjere za očuvanje radnih mjesta. Siguran sam da će svi biti iznenađeni novim rezultatima. Samo na području Zagreba investirano je više od dvije i pol miilijarde kuna, to je jasan znak kako Vlada postupa prema Zagrebu, kako se odnosi prema glavnom gradu i da podržava sve građane Hrvatske. Siguran sam da će kolega Filipović isto tako, kao stručnjak za financije i dugo aktivan u Skupštini, pokazati kako poduzetnici mogu bolje funkcionirati u Zagrebu, kako radnici mogu očekivati veća prava… Tako simbolički u tvrtki koja je bila primatelj mjera i očuvala poslovanje, želimo poslati poruku da i Vlada i budući gradonačelnik stoje iza svih radnika u Zagrebu”, rekao je Aladrović.

Filipović je pak rekao što misli o Holdingu, ali i javnoj upravi. “Bitno je sačuvati radna mjesta i u Gradskoj upravi i Holdingu. Za razliku od protukandidata koji su najavili otpuštanja i rezanja glava, poručujem da svi sugrađani koji ondje rade, neće završiti na cesti, imat će sigurna mjesta jer se ne vidim kao čovjek koji će tjerati nekoga. Planiram uvesti sustav nagrađivanja u sve gradske strukture i to tako da se promiče izvrsnost i da najbolji imaju priliku napredovati. Kulturu izvrsnosti ne može graditi g. Tomašević jer je najavio da će s doušničkom ekipom s kojima je radio nerede i organizirao kojekakve prosvjede, on ne može graditi kulturu izvrnosti. Predsjednik domovinskog parkinga, najpoznatiji po adventskim kućicama, također ne može graditi kulturu izvrsnnosti. Pozivam sve da napravimo sve za promociju izvrsnosti”, istaknuo je.

“Ovo nije samo predizborna kampanja da bismo ostvarili političke poene, nego želimo osvijestiti i što je sve Vlada učinila. To ćemo činiti u svim krajevima Republike Hrvatske”, dodao je Aladrović. Neki ministri su i na županijskim listama što, a Aladrović je prokomentirao i to. “Svatko ima pravo birati i biti biran”, zaključuje.


Komentari