‘ČEKA TE ZATVOR, MILANE BANDIĆU! Kaže Kutle da si Pripuzov ‘vazal i potrčko, tužni Bandić”

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dario Juričan ima novu poslanicu, a sigurni smo kako je jedva čekate pročitati pa nećemo duljiti, pronađite je u nastavku:

Moj Milane! Pažljivo u jučerašnjem broju Nacionala čitam pisma koja je junak našeg doba Miroslav Kutle javno uputio, kako on to lijepo kaže, “organizaciji” Pripuz. Pisma su to prepuna ljubavi i neskrivenog uživanja u svakom detalju.

Artista Kutle! Pa taj sve zna. Šteta što je samo grabio i uništavao medije, mogao je biti dobar novinar. Prema njemu, ja sam goli kuki. Mnoštvo sočnog je Kutle nadrobio. Krenimo redom.

1. Kaže Kutle da si Pripuzov “vazal i potrčko, tužni Bandić”. Koliko je, na konto tvog potrčkavanja, unosnih gradskih poslova uletilo “organizaciji” Pripuz, dobri moj Milane? Hajde, zabavi me tim velikim brojkama. Od odvoza smeća, preko „unapređenja“ GUP-a, pa do potpisanog okvirnog ugovora od 245 milijuna kuna za posao oko odlagališta Jakuševec… To je tek početak, pliz nastavi niz. Ne da mi se još tri mjeseca čekati smjenu vlasti u Zagrebu, pa da tek onda sve saznam. Olakšaj dušu, ionako je sve gotovo. A to i ti znaš.

2. Piše vrijedni Kutle da su Pripuzi tajni vlasnici građevinske tvrtke GIP Pionir, a skromni Ranko Predović samo njihov statist. Još jedan tužni lik. Jako me to čudi, moj Milane, jer su eto baš ona tvoja dva tajna stana kojima si raspolagao i kojima si se služio pribavljena od tvrtki iz Pionirove orbite.

Drago mi je što si pomogao pajdama u Pioniru da dobiju prilaznu cestu preko, ni manje ni više nego, teniskog terena za njihovu zgradu na Munjarskom putu, odmah pokraj hotela Panorama. Manje je znano kako su Pionir i pajde iz Munisa to zemljište na Munjarskom putu kupili 2010. od tvrtke Leone ulaganja, koju je tada vodila Kristina Krpina, Pripuzova desna pravna ruka u CIOS-u… Sve se na kraju zavrti i ostaje u familiji. Dok ne propjeva netko iz suparničke famiglije.

3. Navodi Miro Kutle i da su mu Pripuzi oteli popularne radijske postaje: Narodni, Atenu, Radio Dalmaciju… Vidiš Milane, meni je baš drago kako je povjerenstvo za medije Grada Zagreba upravo prema tim radijskim postajama uvijek bila široke ruke! Milo mi je bilo čuti kako je povjerenstvo preko teklića na papiriću dobivalo tvoje naputke kome ide koliko gradskih para.

A onda se tvoje žvrljotine sa svotama koje si ti, faraone odredio preračunavalo u bodove, koje bi potom unosili u tablice. Svašta će nam jednog dana ispričati tvoja podguzna muha, beskičmena potrčkalica Jelena Pavičić Vukićević, dugogodišnja predsjednica Povjerenstva za dodjelu potpora nakladnicima radija.

4. I dolazimo do zadnje tvrdnje Miroslava Kutle, kako te “Pero povremeno šamarao”. Bila urbana legenda ili ne, tebe ionako nije briga. Jer ti si hodajući jezivi zombi. Živiš u trenutku – sad te zanimaju samo bundare i zlatare, po kojima rasipaš lovu koju si zaradio preko “organizacije”. Našu lovu, Milane.

Ali to više nije bitno. Bitno je, tužni moj Milane, što ste ti i tvoji suradnici optuženici u desetak kaznenih sudskih procesa. Sve ‘zločinačke’ organizacije koje se onako spektakularno hapsilo su ništa prema tvojoj gradskoj administraciji – najgoroj, najkvarnijoj i najkorumpiranijoj ikada. Čeka te zatvor, Milane Bandiću.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”, stoji u poetičnom pismu dovitljivog redatelja.


Komentari