Bruna Esih potvrdila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba: ‘Na raspolaganju sam svom gradu’

FOTO: Facebook/ Bruna Esih

Bruna Esih otkrila je da kreće u utrku za Zagreb.

”Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba”, rekla je za Globus Bruna Esih i time potvrdila višemjesečna nagađanja da će u zagrebačku utrku sa svojom nezavisnom listom.

Do prije godinu dana Esih u široj javnosti i nije bila poznata, a onda je zbog tema za koje se zalagala poput lustracije, odnosno, suočavanja s prošlošću, istraživanja poslijeratnih zločina i totalitarnog naslijeđa, te otvaranja državnih arhiva, gotovo preko noći postala jedno od ključnih imena na desnoj političkoj sceni.

Odluka Brune Esih da se kandidira za gradonačelnicu Zagreba, sasvim sigurno, neće ići na ruku HDZ-u i njegovu šefu Andreju Plenkoviću, koji je samo prije tjedan dana odlučio da će njihov kandidat za Zagreb biti Drago Prgomet.

>>> Bitka za Zagreb: Bruna Esih ozbiljna je prijetnja HDZ-u na lokalnim izborima

U razgovoru za Globus otkrila je kako je dilema oko kandidature bilo.

”Kada bih odgovorila da bez ikakvih razmišljanja i strahova ulazim u zagrebački politički ring, bilo bi neistinito i glupo. Naravno da su postojale različite dvojbe i da odluku nisam donijela preko noći. Konzultirala sam se i s ljudima koji su na temelju dugogodišnjeg iskustva, logično je, sa svim opasnostima, političkim odnosima i dubiozama upoznatiji nego što sam to do sada mogla biti sama. Međutim, jedno je dobro se pripremiti i tražiti odgovore na pitanja, a drugo kalkulirati – toga ni u jednom trenutku nije bilo. Od samog začetka zamisli o kandidaturi, do koje je došlo, između ostaloga, i na temelju intenzivnih osobnih iskustava, neosporno je jedno: na raspolaganju sam svom gradu i onima koji će u meni prepoznati autentičnog predstavnika građanskih, nacionalnih, političkih, moralnih i svjetonazorskih načela koje i sami slijede, osjećaju i žele ih živjeti. Najveće osobne dvojbe bile su vezane uz moju obitelj. Iako uz podršku supruga, majka sam troje djece i moja kandidatura neminovno utječe na naš obiteljski život, koji smatram najdragocjenijim postignućem”, rekla je Esih za Globus.

Otkrila je i očekuje li podršku HDZ-ovca Zlatka Hasanbegovića.

”Gospodin Hasanbegović i ja godinama smo suradnici i bliski prijatelji. Vode nas podudarni životni i politički impulsi, dijelimo svjetonazor i političku viziju. U tom smislu jedno drugome uvijek smo bili podrška. On je osoba s velikom podrškom autentičnoga HDZ-ova biračkog tijela. Ako su, dakle, vrijednost njegovih stavova i djelovanja prepoznali birači, vjerujem da je istoga svjestan i HDZ”, kazala je Esih.

>>> POLITIČKI ANALITIČAR ZA ZAGREB.INFO: ‘Esih nema šanse, nasjela je na patku Puhovskog’


Komentari