‘BOLJI SAM OD KLISOVIĆA’ Tomašević opleo po konkureniciji, evo što je rekao o Škori

Photo: Juruca Galoic/PIXSELL

“On misli da je bolji od mene, ja mislim da sam bolji od njega. Fokusiramo se više na vlastiti program. On poštuje mene, a ja njega”, poručio je kratko Tomislav Tomašević nakon što je SDP u četvrtak službeno potvrdio da u bitku za tron Zagreba šalje diplomata i 52-godišnjeg pravnika Joška Klisovića.

Čelni čovjek platforme Možemo! pravu konkurenciju ne vidi ni na desnici pa je za N1 komentirao da HDZ nema jakog kandidata, a prijetnju mu ne predstavlja ni eventualna kandidatura Miroslava Škore koji je danas konstatirao da “može obnašati svaku funkciju jer je ozbiljan”.

“Ne vidim da je to ikakva opasnost, dapače, mislim da on više zahvaća dio biračkog tijela Bandića, nego nas s ljevice. Naravno da je Škoro kapitalac kad je lider parlamentarne opcije. Jedino on i ja idemo na te izbore kao lideri parlamentarne opcije, ako će on ići kao kandidat. Sve ovisi o tome koliko će kandidata biti na desnici. Nije bitno kako će se glasovi rasporediti na cijelom spektru, nego na dijelu spektra”, pojasnio je.

Ono što je njemu važno kao nekome iz oporbe, navodi, jest odluka da se na lokalne izbore ne ide sa starim akterima u zajedničku kampanju.

“Želimo motivirati nove birače, i to one mlađe od 30 godina”, rekao je Tomašević.

Ponovio je i da ako ne uđe u drugi krug namjerava podržati kandidata lijevo od centra, a na pitanje smatra li da je to prevara birača, odgovara niječno.

“Jedna stvar je suradnja poslije izbora, moramo se dogovoriti oko nekih projekata i s drugim strankama. Bez vladajuće većine u Gradskoj skupštini, gradonačelnik ništa ne može promijeniti. U interesu nam je da se nakon izbora može formirati većina bez Bandića, bez HDZ-a , a s druge strane da pobijedimo i da se Bandić konačno makne s pozicije. Ne mislim da je to nikakav problem prema biračima, mislim da je fer”, konstatirao je.

A dođe li do ključnog drugog kruga, tamo bi se htio sukobiti upravo s Milanom Bandićem.

“To bi bila poruka birača da je konačno dosta”, tvrdi Tomašević kojemu ankete idu u korist, ali svjestan je da “su ankete jedno, a kampanja drugo”.

“Obilazimo teren, trenutno 100 stručnjaka radi na programu. Želimo pokazati da svaki problem možemo riješiti”, zaključio je čelnik platforme Možemo!.


Komentari