BANDIĆEVA OSTAVŠTINA: Tko će preuzeti njegovih 100 tisuća glasova? Pojavljuju se značajna imena

Milan Bandić iznenada je preminuo u 66. godini života od srčanog udara. Iza sebe je ostavio ogromno političko naslijeđe, ali i otvoreno pitanje: tko će ga naslijediti na čelu grada Zagreba?

Do izbora će se na njegovom mjestu nalaziti Jelena Pavičić Vukičević, koja navodno nije zainteresirana za izbornu utrku, te se povlači iz politike. Iza Bandića ostaje njegova stranka Milan Bandić 365, stranka rada i solidarnosti, koja je uz svog šefa mogla računati na oko 100 tisuća glasova. Postavlja se pitanje tko će se naći na čelu stranke i pokušati zadržati te glasove. Spominje se ime Pavla Kalinića, pročelnika Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama, ali o kome god bude riječ, bit će teško zadržati birače kao što je svojim osebujnim pristupom Bandić radio godinama.

Pojavljuje se i ime Patrika Šegote, međunarodnog tajnika Bandićeve stranke i voditelja Gradskih groblja, koje je povezano sa skandalom oko dodjele kućica na grobljima. Pojavljivao se u medijima i zbog navoda da je falsificirao diplomu iz ekonomije na fakultetu u Travniku, što je on osporio. Na čelno mjesto Gradskih groblja stigao je 2018. godine, nakon natječaja koji je trajao samo sedam dana, zamijenivši Ljerku Ćosić koja je otišla u mirovinu.

U moru drugih imena povezanih s Bandićem iskače i ono Ermine Ljekaj Prljaskaj. Saborska zastupnica koja predstavlja pet nacionalnih manjina, uključujući albansku, našla se na meti kritika 2019. godine kada je otkriveno da je novcem poreznih obveznika popravila vlastiti automobil. Za grešku je okrivila svog računovođu, kojeg je i otpustila.

U problemima se našao i HDZ koji je kao kandidata ponudio Davora Filipovića, a sve kako bi navodno olakšao Bandiću ostanak na vlasti. S obzirom da Bandića više nema, postavlja se pitanje hoće li se HDZ ipak odlučiti za nekog drugog kandidata koji bi imao više šanse za osvajanje metropole.


Komentari