‘Bandićev duh je još uvijek prijetnja, živi u Filipoviću i Pavičić Vukičević’ Mrak Taritaš se okomila na protukandidate

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba, počela je prikupljati potpise za kandidaturu. Pritom je poručila kako je duh pokojnog gradonačelnika Milana Bandića još uvijek ozbiljna prijetnja razvoju grada, a živi u Davoru Filipoviću i Jeleni Pavičić Vukičević.

“Duh Milana Bandića još uvijek je ozbiljna prijetnja razvoju Zagreba, a sada ga predstavljaju kandidat HDZ-a Davor Filipović i Bandićeva najbolja učenica, kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević, rekla je Mrak Taritaš na Trgu bana Jelačića gdje je predstavila štand na kojem će se moći dati podrška njezinoj kandidaturi. Bit će postavljeni i na drugim mjestima u Zagrebu.

Rekla je kako se Filipović i Pavičić Vukičević sada predstavljaju ili kao kritičari Bandića ili kao “svoji ljudi”. Poručila je kako je prvi korak u demontiranju tog sustava davanje podrške drugim kandidatima te pozvala Zagrepčane i Zagrepčanke da potpišu za njezinu kandidaturu.

Smatra kako će zbog pandemije prikupljanje potpisa biti otežano, no uvjerena je kako će ih prikupiti jer je stranka dobro organizirana. Upozorila je kako će prikupljanje potrebnih 5000 potpisa mnogim nezavisnim kandidatima i listama biti nedostižno.

Kandidat za njenog zamjenika, glumac, režiser i poduzetnik u kulturi Marko Torjanac ocijenio je da je zagrebačka kultura ili elitistička ili populistička te poručio da oni dolaze s novim konceptom kulture koja je prosvjetiteljska i prožima cijelo društvo.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice, liječnik i političar Mirando Mrsić upozorio je na loše stanje zagrebačkih mostova dodavši da bi, da su u potresu ostali neupotrebljivi, svi stanovnici Novog Zagreba u bolnicu morali ili u Sisak ili u Karlovac, a riječ je o 120.000 građana.


Komentari