Bandić dobio bistu u centru Zagreba nakon 16 godina vladavine

FOTO: Zagreb je NAŠ

Je li Platforma “Zagreb je naš” sila koja može protiv Milana Bandića?

Skupina aktivista, znanstvenika i prije svega Zagrepčana u utorak je ispred Paromlina predstavila Platformu ‘Zagreb je naš’.

“Platforma je nastala kao odgovor i otpor 16-godišnjoj politici uništavanja grada na čelu s Milanom Bandićem i svim političkim strankama koje su ga sve ove godine održavale na vlasti”, rekli su iz platforme.

FOTO: Zagreb je naš
FOTO: Zagreb je naš

“Jutros smo ispred zagrebačkog Paromlina otkrili bistu gradonačelnika Milana Bandića na kojoj smo istaknuli simbole svih onih stranaka koje su mu godinama čuvale leđa i s njim dijelile plijen. Za situaciju u gradu jednako su odgovorni i SDP, HDZ, HNS i HSLS koji godinama glume opoziciju, a zapravo su u sprezi. ZAGREB JE NAŠ, a ne Bandićev i stranaka koje ga održavaju na vlasti!”, rekao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je NAŠ!

FOTO: Zagreb je NAŠ
FOTO: Zagreb je NAŠ

“Nadolazeći lokalni izbori bit će referendum o privatizaciji komunalnih usluga.

Javnom akcijom izvedenom pred zagrebačkim Paromlinom, simbolom zapuštenosti i lošeg upravljanja gradom Zagrebom, predstavljena je politička platforma za lokalne izbore “Zagreb je NAŠ!”. Platforma želi okupiti građane, inicijative i progresivne političke stranke oko ideje da je potrebno puno šire sudjelovanje građana u odlučivanju o budućnosti grada Zagreba nego što je to dosad bio slučaj. Nasuprot sve prisutnijoj tendenciji privatiziranja javnih dobara, platforma se zalaže za svima dostupne i kvalitetne komunalne i javne usluge, od vodnih usluga i gospodarenja otpadom do vrtića i staračkih domova”, stoji na Facebook stranici Platforme.

Zaista smo mogli na Zrinjevcu imati Bandićevu bistu

Iako je ova bista, podignuta u utorak, zapravo u službi otpora, da su se neke stvari drugačije odigrale, mogli smo imati pravu. Naime, Milan Bandić se pobrinuo za izrađivanje vlastite brončane biste kada se utrkivao za mjesto predsjednika države.

Planirao ju je postaviti na Zrinjevcu, ali do toga ipak nije došlo.

>>> IMALI SMO SREĆE: Da je Bandić postao predsjednik, ovo bi nam stajalo na Zrinjevcu (FOTO)


Komentari