ANKETE: Esih preskočila Švaljek, bori se s Mrak Taritaš za drugi krug

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sandri Švaljek prema ovoj anketi podrška znatno opada.

Anketa je rađena u subotu, nedjelju i ponedjeljak na uzorku od 5335 ispitanika koji su potvrdili svoj izlazak na izbore. Ulazak Zlatka Hasanbegovća na listu za Skupštinu donio je skok Bruni Esih. Pala je Sandra Švaljek, a ostali su zadržali stabilne pozicije.

Milan Bandić zadržao je vodeću poziciju s 33 posto podrške i ima stabilno biračko tijelo koje se za ove izbore kreće u rasponu od 31 do 33 posto, što mu osigurava drugi krug, ali je znatno manje od 47 posto podrške koju je imao na prethodnim lokalnim izborima

Druga je Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja HNS-a i SDP-a, sa stabilnom podrškom, trenutno osvaja 21 posto glasova u Zagrebu. Najveći skok u ovoj anketi doživjela je Bruna Esih nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba sa 17 posto podrške . Nastavi li se uzlazni trend, Esih može očekivati drugi krug za koji će se morati boriti s Ankom Mrak Taritaš.

Sandri Švaljek prema ovoj anketi podrška znatno opada. S 20 posto koliko inače ima u anketama, sada je pala na 16 posto.

 

Iza Švaljek smjestio se Ivan Lovrinović,  kandidat koalicije Živog Zida i Jedina opcija s podrškom od 8 posto, a na posljednjem mjestu od ukupnog broja testiranih kandidata nalazi se dr. Drago Prgomet, kandidat vladajućeg HDZ-a sa slabom potporom od svega 5 posto, piše maxportal.

 


Komentari