ANKA MRAK TARITAŠ: ‘Veselila bi me podrška SDP-a, ali ovo nije momačko nadmetanje’

FOTO: N1

Kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš gostovala je na N1 televiziji.

Na pitanje o navodima da bi predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, mogao biti kandidat te stranke za Grad Zagreb te da je SDP neće podržati, Mrak Taritaš je kazala da ona ostaje kandidatkinja HNS-a, jer je gradska organizacija stranke zajedno s predsjednikom HNS-a, Ivanom Vrdoljakom donijela tu odluku.

Mi smo u kampanji već dvije godine. Ja sam rekla da bi me veselilo da imam podršku SDP-a, ali ovo nije momačko nadmetanje“, rekla je Mrak Taritaš, dodavši da sve snage treba iskoristiti za kampanju i promjenu u glavnom gradu Hrvatske.

O opciji podržavanja Bernardića nije razgovarala s Vrdoljakom.

Već dosta dugo HNS govori da mi idemo na izbore u Gradu Zagrebu i da ću ja biti kandidatkinja i jesam kandidatkinja HNS-a za Grad Zagreb i to je tako“, jasna je bila Mrak Taritaš.

Anka želi biti lice promjene u gradu Zagrebu

Anka je u ponedjeljak 16. siječnja u obraćanju medijima kazala kako smatra da ne izgleda kao osoba koja lako odustaje u kampanji.

Za prvo lice grada Zagreba tu sam već dvije godine, što žestoko, što u leru, i sigurno neću odustati.

Tamo 21. svibnja naravno da ću biti u kampanji. Nadam se i tom 2. krugu koji je za 2 tjedna i nadam se promjenama u gradu Zagrebu.

Dvije trećine građana reklo je da žele promjene i ja želim biti prvo lice promjene. Uradit ću sve da to tako i bude“, kazala je kandidatkinja za gradonačelnicu.

Komentirala je i nepotvrđene glasine o kandidaturi Davora Bernardića.

Bit će tu još puno priča. Kolege iz SDP-a su moji dobri kolege. Mislim da trebaju još malo porazmisliti. Voljela bih imati njihovu podrška, no prava podrška je ona građana Zagreba koji žele promjene“, zaključila je Mrak Taritaš.

>>>VELIKI INTERVJU ANKE MRAK TARITAŠ: Otkrila nam je što planira sa Zagrebom

>>>BANDIĆ, PERNAR, MRAK TARITAŠ ILI ŠVALJEK? Evo koga Zagrepčani ‘hejtaju’, a kome najviše vjeruju


Komentari