Ljuti protivnici udružili snage: Koalicija Bandića, SDP-a i HNS-a

Pixabay

U Cvjetnom naselju snage su udružili inače ljuti protivnici u Zagrebu i nacionalnoj razini – Milan Bandić, SDP i HNS.

Udružili su se kako bi mogli među sobom podijeliti funkcije, pa i onu domara. To su stranke koje ne pripadaju istom političkom spektru i koje se u javnosti predstavljaju kao žestoki politički neprijatelji, kaže Perica Uremović, nezavisni vijećnik i donedavni predsjednik Mjesnog odbora Cvjetno naselje u istoimenom zagrebačkom kvartu, pišu 24sata.

Na nacionalnoj su razini Bandić i HNS zajedno u vladajućoj većini sa HDZ-om, u Zagrebu je HNS oporba zajedno sa SDP-om koaliciji Bandića i HDZ, ali su u mjesnom odboru sve tri snage ipak našli zajednički jezik.

Mjesni odbori inače imaju po pet članova svog vijeća. Predsjednik dobiva mjesečno 3.875 kuna bruto, potpredsjednik Vijeća 1937 kuna bruto, a obični član vijeća 1.162 kune bruto.

Oni većinom glasova predlažu domara koji dobiva 600 kuna neto mjesečno da se brine o prostorijama odbora.

Od ovog tjedna, nakon novog političkog pakta, predsjednik Mjesnog odbora Cvjetno naselje je SDP-ov Mirko Šenator, potpredsjednik je Krunoslav Kušević iz Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, a Vesna Štajduhar iz HNS-a ostaje obična članica vijeća.

Uremović za 24sata kaže da bi Štajduhar prema njegovim saznanjima mogla biti novi domar, što su opovrgnuli vijećnici i SDP-a i HNS-a. Prije ove promjene, Bandićev vijećnik je bio u koaliciji sa dva nezavisna člana vijeća, ali nije bio potpredsjednik Mjesnog odbora i tako je imao nižu naknadu.

HNS-ova Vesna Štajduhar je bila iznenađena pozivom i interesom, rekla je kratko da sigurno ona neće biti novi domar i da su to podmetanja.

“Glasala sam tako jer je postojao dogovor na početku mandata da nakon dvije godine sadašnji predsjednik odstupi. Ostajem obična članica vijeća”, rekla je Štajduhar i uputila na predsjednika vijeća.

SDP-ovac Mirko Šenator koji je preuzeo sada funkciju predsjednika kaže da se ne radi o nikakvoj velikoj koaliciji, nego rješenju kako bi mjesni odbor moga funkcionirati. Lista SDP-a i HNS-a koju je on nosio i na kojoj je bila i Štajduhar, osvojila je dva od pet mandata i bili su relativni pobjednici, ali nisu formirali vlast zbog dogovora ostala tri vijećnika. Napao je i Uremovića.

“Problem takozvanih nezavisnih lista je što ljudi za njih ne bi glasali da znaju koju politiku zastupaju, a u Uremovićevom slučaju se radi o produženoj ruci HSP-a Ante Starčević. On i kolega s liste Sandre Švaljek su jednostavno preuzeli vlast, ali je do problema došlo jer Bandićevog vijećnika više o ničemu nisu pitali i informirali. Zato je on odlučio podržati mene kao relativnog pobjednika. Nije istina da će Štajduhar biti domar. Uremović je inače pogurao svog rođaka na mjesto domara, a mi moramo čekati da istekne ugovor. Kad istekne ugovor za tri mjeseca, predložit ćemo novog, ali to neće biti gospođa Štajduhar”, kaže SDP-ovac Šenator.

Uremović je potvrdio da je na mjestu domara dosad bio zaposlen njegov rođak i prezimenjak Tomislav, ali kaže da je pošteno i odgovorno radio svoj posao.

“Njegovo imenovanje je podržalo jednoglasno cijelo vijeće. Čovjek je umirovljeni branitelj, izvrsno radi svoj posao, a ako će ga netko smjenjivati jer je moj rođak, onda vam to sve govori”, kaže Uremović.


Komentari