Ljeti nas brane od požara, sada od poplava, a i kreativni su: Saznajte što sve stane u vatrogasno vozilo kroz ovaj zabavan prikaz

Facebook / Vatrogasna postrojba Zagreb

Sigurno ste se barem jednom zapitali što se sve nalazi u vatrogasnom vozilu. Dolaskom na mjesto požara ili poplave, moraju biti spremni na sve. Zagrebački su vatrogasci iskoristili “izazov” koji kruži svijetom kako bi pokazali koliko toga stane u jedno vatrogasno vozilo.

Tetris Challenge pokrenut je u Zurichu početkom rujna kada je lokalna policija objavila prvu fotografiju opreme jednog policijskog vozila. Ubrzo su se priključile i vatrogasne postrojbe i druge hitne organizacije koje postavljaju fotografije svojih vozila u ovom “LEGO” stilu. Priliku za dobar smijeh i edukaciju građana iskoristila je i Vatrogasna postrojba Zagreb. Na Facebooku su objavili fotografiju opreme jednog vatrogasnog vozila i ostavili nas bez riječi.

Facebook / Vatrogasna postrojba Zagreb

Ovaj je izazov vrlo brzo postao viralni hit među svjetskim organizacijama zaštite i spašavanja koje na taj način dobivaju medijski prostor za širenje promotivnih kampanja. Tako su zagrebački vatrogasci ispod svoje fotografije objavili video o upotrebi društvenih mreža u hitnim situacijama, a ujedno su izazvali MUP na #TetrisChallenge.

Komentari