‘Lik je došao u vrtić’: Žena je tek kasnije shvatila o kome je riječ, ispričala nam je detalje susreta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Sve veći broj čitatelja javlja nam se nakon što su shvatili da nisu jedini koji su doživjeli podmuklu prevaru i ostali bez novca. Zajedničko svima njima je to da su samo željeli pomoći potpunom strancu, ali nažalost, skupo ih je koštalo.

Neki od njih slučaj nisu niti željeli prijaviti policiji s obzirom na sram koji osjećaju, ističući kako su ispali naivni. Ono što su svi ispričali jest gotovo identična priča koja se razlikuje u tek sitnim detaljima.

‘Bojim se da je žrtava puno više’ Poznati kriminalist otkrio detalje o prevarantu koji hara Zagrebom: ‘Postoji crna brojka ljudi’

Muškarac dolazi do žrtve, prodaje priču o tome kako su mu se ključevi zaključali u automobilu, unutra su sve stvari, a on treba otići po drugi ključ. Nekima je pokazivao automobil na parkingu, jednom je Mercedes, drugi puta Peugeot.

Uglađen, fin, pristojan ponavljali su nam čitatelji opisujući ga. Pristojno zamoli za poziv, nekog naziva ali ta osoba ne može doći po njega. Onda krene priča s taxijem i traži novac za taxi koji zapravo nikad niti ne nazove.

‘Sportski građen, košuljica, frizura’ Još jedna Zagrepčanka postala žrtvom prevare: ‘Rekao je da je odvjetnik, kulturno je razgovarao’

Da su prevareni, svi su shvatili kad je bilo prekasno, a muškarac i dalje ‘operira’ po Zagrebu.

Ilustracija (Foto: Robert Fajt / CROPIX)

Svoje iskustvo prepričala je i odgajateljica iz jednog zagrebačkog vrtića.

Početkom prosinca muškarac je došao u vrtić te je rekao kako se doselio iz Osijeka i da traži vrtić za dijete. Odgajateljica mu je dala broj od ravnateljice na što se on zahvalio i otišao.

No, za pet minuta vratio se s dobro poznatom pričom o zaključanom automobilu te ju je zamolio za poziv.

‘Riječ je o moćnoj osobi’: Vlasnik restorana pomogao muškarcu, a onda je uslijedio ‘hladni tuš’

“Tražio je osobu da dođe po njega i odveze ga do Jastrebarskog gdje živi. Osoba kaže da mora provjeriti, neka nazove za par minuta. Ispriča se čovjek, zamoli da pričeka par trenutaka pa da ponovi poziv. Ja mu ponudim kavu dok čeka, kaže da neće, samo čašu vode.

Zove opet isti broj, osoba mu govori da nitko ne može doći po njega. Čovjek prekida poziv. Kaže kako mora razbiti staklo, da ne zna kaj drugo, a ne može zvati taksi jer mu je novčanik u autu”, prepričava nam odgajateljica iz Zagreba.

‘Samo smo mu željeli pomoći’ Supružnicima u Zagrebu prišao nepoznati muškarac i zamolio ih za poziv: ‘Shvatio sam kad sam sjeo na kavu’

Kad mu je ponudila novac, kaže da ju je prvo odbio, a potom ju je pitao je li sigurna da mu želi posuditi.

“Zove taksi da provjeri cijenu. Okvirno 500 kuna. Nemam toliko novaca kod sebe. Dajem mu 300, on se zahvaljuje, pita do kad radim, kako mi se može odužiti. Ja govorim da ne treba ništa, on kaže da će onda biti njegov izbor. Taksi dolazi po njega i on odlazi. Možete pretpostaviti da se nije vratio”, kaže ne skrivajući krivnju zbog toga, baš kao i većina čitatelja koji su samo željeli pomoći čovjeku u nevolji.

‘Mirišljav, izgelirane kose’ Zagrepčanka pristala pomoći potpunom strancu: ‘Lekcija koju sam skupo platila’

Ukoliko ste i sami žrtva prevare, slobodno nam se javite i svakako, pozivamo vas da slučaj prijavite policiji neovisno o vremenu kada se dogodio.


Komentari