LIJEČNIK OVO NIJE OČEKIVAO: ‘Malo smo zakazali. S mjerama se malo kasni, a najveći problem su mladi’

FOTO: HRT screenshot

Dopredsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Igor Tripalo u emisiji Studio 4 naglasio je kako je stanje u zdravstvenom sustavu veoma teško i dodao kako su liječnici, medicinske sestre te drugo osoblje bolnica jako opterećeni.

“Među njima ima puno samoizolacija i zaraženih i potrebno je puno više rada i truda da bi sve funkcioniralo kako treba”, kaže. Ističe kako se zdravstveno osoblje žali sindikatu zato što nisu adekvatno plaćeni za svoj posao.

“Liječnici koji rade s oboljelima od Covid-19, moraju biti više plaćeni od onih koji rade na odjelima i to je regulirano, ali nažalost to sve ovisi o ravnateljima. Neki se ponašaju normalno, ali ima ih i koji se ne ponašaju tako pa zakidaju kolege”, objašnjava Tripalo.

Naglasio je da smo “malo zakazali” što se tiče pripremanja sustava za drugi val pandemije.

“Mislim da se trebala provesti bolja edukacija liječnika na Covid-19 odjelima, ali moram priznati da nisam očekivao da će biti ovakav drugi val”, rekao je.

Zbog nedostatka liječnika pozvani da pomognu i oni u mirovini, oni rade pola radnog vremena i to, kaže Tripalo,  jako pomaže. Sindikat liječnika je uputio apel Vladi da se uvedu strože mjere.

“Mislim da se s mjerama malo kasni, no najveći problem je mlađa populacija koja prolazi s lakšim simptomima, ali oni moraju razmišljati o svojim roditeljima, bakama i djedovima”, rekao je i dodao kako se moraju uozbiljiti.

Istaknuo je kako će nove mjere donijeti poboljšanje situacije i smanjenje oboljelih zato što će se smanjiti okupljanja i time će se prekinuti lanac širenja virusa.


Komentari