Ledo u rukama bivšeg dečka Lucy Liu: Prati ga loš glas među susjedima, a nekoć je kupio švicarsku tvrtku pa stavio ’ključ u bravu’

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Za 615 milijuna eura, Fortenova grupa prodala je Ledo, tvrtci sa središtem u Britaniji, Nomad Foods Limited iza koje stoji bilijarder Noam Gottesman.

Gottesman i njegov partner Sir Martin Ellis Franklin osnovali su 2014. Nomad Foods, trenutno najveću europsku tvrtku za zamrznutu hranu, a sam Gottesman nerijetko se zbog osobnih poteza nalazio u centru javnosti.

Osim što je bio u vezi s jednom od najpoznatijih glumica, Lucy Liu, koju svi pamtimo iz “Sherlocka i Watsona” i “Charliejevih anđela”, Gottesman se u medijima našao i zbog manevra s parkirnim mjestom. On je naime lažirao parkirno mjesto ispred ulaza u zgradu u kojoj prebiva pa su se susjedi bunili.

Nije mu javnost bila sklona ni kada je 2015. godine kupio švicarsku tvrtku Findus, obećavši da će uložiti u tvornicu, no pet mjeseci nakon kupovine, tvornicu je zatvorio i bez posla ostavio 400 ljudi.

Iz Fortneove o tome ne razmišljaju, u priopćenju navode kako je cilj ove suradnje, uz postizanje maksimalne vrijednosti, “prije svega bio zaključiti ovu transakciju sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi”, navedo je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član upravnog odbora Fortenova grupe pa dodao: “Znajući da će naša zamrznuta hrana biti u vrlo dobrim rukama, veselimo se suradnji s Nomad Foodsom”.


Komentari