Kupci Konzuma bijesne! Nećete vjerovati kako ih je trgovački lanac ovog puta ‘preveslao’

Konzum.hr

Trgovački lanac Konzum ponovo je razbjesnio svoje kupce, a ovog puta kupci su ogorčeni zbog – naljepnica, odnosno kofera. Naime, kupci ovog trgovačkog lanca već mjesecima neumorno sakupljaju naljepnice, koje se dobiju za svakih potrošenih 50 kuna.

Uz dovoljan broj naljepnica, Konzum je kupcima ponudio akciju jeftinije kupnje kofera jednog vrhunskog brenda.

Nije ovo prvi puta da u sklopu ovog trgovačkog lanca postoje takve akcije, no ovog je puta problem u tome što – kofera nema. Kako doznajemo, iako akcija traje do 31.srpnja, kofera na zalihama u većini trgovina u Zagrebu nema, a kupci su s potpunim pravom ogorčeni i bijesni na ovu vrlo ružnu i jako bezobraznu situaciju u kojoj su se našli.

Upit o ovoj situaciji poslali smo na adresu Konzuma, no do zaključenja ovog teksta, iz Konzuma nismo dobili odgovor. Odgovor pak nam je stigao iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, koju smo zamolili za komentar o čitavom slučaju.

“Nažalost trgovci se postavljaju na takav način da koji puta obmanjuju potrošače reklamama, koje ne ispunjavaju znajući da im se najčešće ništa neće dogoditi. Inspektora ima malo i  imaju druge zadatke pa im to i prolazi. Prema Zakonu o zaštiti potrošača nezadovoljan potrošač najprije mora uputiti prigovor trgovcu koji mu mora odgovoriti u roku 15 dana , pa tek poslije toga se smije obratiti državnim inspektorima ako je nezadovoljan. Do tada u konkretnom slučaju vjerojatno će akcija završiti”, kazali su nam iz HUZP-a pa nadodali:

“U prijedlozima izmjene zakona tražili smo da po pitanju od interesa za sve potrošače ne bi trebalo tako raditi već da se može direktno napraviti prijava državnim inspektorima, ali nažalost taj prijedlog Ministarstvo gospodarstva nije prihvatilo jer pogoduju trgovcima”.

Po svemu sudeći, kupci su, izgleda, uzalud sakupljali naljepnice, jer ako kofera već sada nema na zalihama, teško da će se odjednom stvoriti dovoljna količina za sve zainteresirane.


Komentari