‘Kultura smrti i kanibalizam u Lidlu’: Inicijativa tvrdi da trgovački lanac promiče užasne boleštine

Facebook / Goran Mehkek / CROPIX

Konzervativna inicijativa “Vigilare” preko društvenih je mreža pozvala građane da zajedno reagiraju protiv “kulture smrti i kanibalizma” koje, kako kažu, promiče trgovački lanac Lidl.

Tvrde kako Lidl potiče djecu na kanibalističke radnje koje uključuju pijenje krvi, jedenje očiju i prstiju i slično.

“KULTURA SMRTI I KANIBALIZAM U LIDLU‼️
Reagirajmo na užasne boleštine za djecu koje promiče ovaj trgovački lanac: pijenje vampirske krvi, jedenje očiju i prstiju te čoko kostura u mrtvačkom lijesu, odijevanje djece u vampire i mrtvace…
Zaustavimo zastrašivanje i traumatiziranje djece i suprotstavimo se poganizaciji Hrvatske.
Pošaljite svoje pritužbe i zgražanje na: [email protected]; [email protected]”, napisali su u objavi uz priložene fotografije Lidlovog kataloga u kojemu se nalaze slatkiši i kostimi povodom Noći vještica.

Građane su zatražili da pošalju pritužbe i zgražanje na mail trgovačkog lanca, ali nisu postigli reakcije koje su očekivali. Naime, na Facebooku im se većina korisnika – izrugala.

Neke od preko 520 komentara pogledajte u nastavku.

Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook

 

Screenshot: Facebook

Inače, inicijativa “Vigilare” promiče konzervativne društvene vrjednote i kulturu života. Uz to, pozivaju građane da reagiraju, a ne samo promatraju ugrožavanje, ismijavanje i ponižavanje svojih vrjednota od strane javnih osoba ili institucija, kao u ovom slučaju – Lidla.

Javnost ih posebno primijetila kada su prije dvije godine podnijeli tužbu protiv Ive Josipovića, bivšeg predsjednika. Njega su, naime, optužili za “diskriminaciju pripadnika katoličke vjeroispovijesti” zbog objave na Facebooku. Tužba im je ranije ove godine pravomoćno – propala.


Komentari