Kultna rock grupa Monster Magnet slavi ‘Powertrip’

preuzeto s music-box.hr

Kultna rock mašina Monster Magnet nastupit će 15. veljače u zagrebačkom klubu Močvari u sklopu turneje na kojoj slave album “Powertrip”, ključni album žanra i njihovo najprodavanije studijsko izdanje koje ih je 1998. gurnulo u mainstream i među rock prvoligaše, najavila je u srijedu LA agencija.

Kako se ističe u najavi, nakon što su prošle veljače pred gotovo 900 ljudi održali jedan od boljih koncerata sezone u zagrebačkoj Tvornici kulture, Monster Magnet vraćaju se u Zagreb sa set listom na kojoj će “Powertrip” svirati u cijelosti te dodati ključne hitove s ostalih albuma.

Predvođeni Daveom Wyndorfom, Monster Magnet osnovani su 1989. godine. Prvo desetljeće polako su gradili karijeru bez većih uspjeha, da bi 1998. pogodili jack pot megasellerom “Powertrip” s kojeg su skinuti veliki singlovi “Space Lord”, “Powertrip”, “Temple Of Your Dreams” i “See You In Hell”.

Tih godina bend je tourirao i s uglednim imenima kao što su Aerosmith, Metallica, Rob Zombie i Marilyn Manson te zaredao još dva uspješna izdanja, “God Says No” i “Monolithic Baby!”. Puno njihove glazbe baš iz tog razdoblja plasirano je u brojnim serijama (ponajviše u “Sinovima anarhije”), filmovima, videoigrama, pa čak i profi wrestlingu.

Koncert u Močvari ima ograničen kapacitet na 500 ulaznica koju u prodaju kreću u petak, 11. listopada.


Komentari