Krive ga za poplave: Slobodna Hrvatska podnosi kaznenu prijavu protiv direktora Hrvatskih voda

Aktivističko-politička stranka ‘Slobodna Hrvatska’ najavila je podnošenje kaznene prijave protiv direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, javlja N1.

Razlog podnošenja prijave je njegova navodna odgovornost za posljedice poplavu u Zagrebu nakon nevremena 24. srpnja.

“To što su Hrvatske vode uhljebničko leglo HDZ-a i HNS-a nikoga ne pere odgovornosti”, izjavio je član te stranke, Ivan Pokupec. Pozivamo se konkretno na državnu strategiju za obranu od poplava i glavni plan, to su službeni dokumenti koji jasno navode koji je djelokrug djelovanja direktora, pa onda po zapovjednoj odgovornosti svih ispod njega. Jasno se pokazuje da ti ljudi nisu bili spremni. Iako su znali što će se vremenski dogoditi 24. srpnja, niti su adekvatno reagirali, niti su imali posložen sustav. Zapravo je netko odradio njihov posao, i sad na kraju zbog toga ispašta”, izjavio je član te stranke, Ivan Pokupec, aludirajući na trnjanina Tihomira Blagusa.

Podsjetimo, Blagus je uhićen zato što je u noći 24. srpnja provalio o objekt Hrvatskih voda i digao ustavu koja je višak vode odvela u rijeku Savu. Iz Hrvatskih su voda taj događaj komentirali kazavši kako ustava nije bila za to predviđena te da je za upravljanje odvodnjom odgovoran Grad Zagreb a ne individualni građani.

“Želimo pružiti i podršku Blagusu koji je nakon svega što je učinio, kao heroj svog kvarta, prijavljen i prijeti mu godina dana zatvora”, rekao je Pokupec. Također je najavio da će Slobodna Hrvatska zatražiti disciplinski postupak protiv policijskog službenika Mateja Novaka zbog prekoračenja ovlasti, tj. sile primijenjene kod uhićenja Blagusa, navodi N1.


Komentari