Krešo Beljak političku karijeru zamijenio estradom

Foto: Edin Tuzlak

Samobor je uz pjesmu i veliko veselje ušao u svoje najrazigranije razdoblje – vrijeme u kojem vladaju maske na 193. Samoborskom fašniku. Sve do 5. ožujka gradom će vladati Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal, koji su 22. veljače uzeli ključeve iz ruke gradonačelnika Kreše Beljaka i najavili da se “posel deli na fašničkoj baušteli”.

Za vrhunac prvog dana 193. Samoborskog fašnika i ustoličene Slobodne Fašničke Republike pobrinuo se Mladen Grdović sa svojim bendom, a priliku za oprobati se u novoj ulozi, kad je već ostao bez posla, iskoristio je “bivši” gradonačelnik Beljak primivši se mikrofona.

Foto: Edin Tuzlak

“Delati, delati, samo treba delati! Podmazivati, štelati, na sve strane hoblati, i čim više zubljati. Sve na jedan kup, i malo sa strane za crne dane. Primite se krampova, čekića, motorki, lopata i svih drugih alata, zaposlite unuka, dedu, sestru i brata, pokažite da od Hrvata nema boljih radnika, sad vam se pruža povijesna prilika! Živila radna etika i poslušna publika. Živila naša Fašnička Republika!”, poručio je novi gradski Princ Fašnik po preuzimanju vlasti.

Program 193. Samoborskog fašnika u subotu, 23. veljače, u prijepodnevnim satima bit će u znaku dječjih maski. Od 10.30 na Trgu fašničkih velikana predstavljaju se maskirane grupe dječjih vrtića i škola iz Zagreba i okolice te ostalih gradova, uz prigodni glazbeni program. Na posebno ukrašenom Trgu srakinih mališana od 11 do 17 sati održavaju se majstorski tečajevi u Fašničkom učilištu, tu je i Kondicijski poligon od 12 do 16 sati pod nazivom Šport za bauštelu. U pauzama od učenja i sporta tu su i razne predstave, ulični zabavljači, bubnjari, pjevači, pantomimičari, veliki luna park i ostala fašnička uživancija. Na klizalištu pak (prostor bivše vojarne) od 14 do 16 sati održat će se Fašnički klizački triatlon – sportske igre za cijelu obitelj.

Foto: Edin Tuzlak

Na glavnoj pozornici u popodnevnim sati nastupaju plesači PK Balans te grupe King size i Krivi smjer, a od 18 sati predstavljaju se maskirane grupe iz Zagreba, Međimurja, Primorja i Dalmacije te susjedne Slovenije. Glavna glazbena atrakcija večeri bit će nastup Nene Belena i Fiumensa.


Komentari