Krenula humanitarna kampanja ‘Budi mi prijatelj’: I vi se možete uključiti i pomoći najpotrebnijima

Pixabay

Svake godine u studenome i prosincu humanitarna udruga „RTL pomaže djeci“ organizira veliku kampanju „Budi mi prijatelj“ u sklopu koje se prikupljaju sredstva za financiranje projekata koje su na natječaj Udruge prijavile neprofitne organizacije koje se bave djecom.

Neki od njih su bolesni, neki imaju teškoće u razvoju, neki nemaju bezbrižne školske dane, ali svi oni imaju vjeru u bolje sutra, no za to im je potrebna pomoć. U sklopu ovogodišnje kampanje „Budi mi prijatelj“ prikupljaju se sredstva za financiranje brojnih projekata, a kroz TV spotove predstavljen je samo dio njih.

Kliničkoj bolnici Merkur – Odjelu neonatologije potreban je mobilni RTG uređaj koji je od iznimne važnosti za prijevremeno rođenu djecu i djecu sa zdravstvenim problemima.

U Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ u Zagrebu provode jedinstvenu metodu sviranja violine po kojoj i gluha djeca mogu naučiti svirati violinu, a kako bi im to omogućili, potrebno je urediti prostor za muzikoterapiju i kupiti im violine, a njihovo sviranje bit će muzikoterapija za djecu s teškoćama u razvoju koja zbog svog stanja nisu u mogućnosti svirati violinu.

Štićenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici potrebno je opremiti vanjsko igralište kako bi i djeca s invaliditetom i teškoćama u razvoju mogla uživati u igri kao i njihovi vršnjaci urednog razvoja. Na senzornu i Bobath terapiju u kninsku opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“ dolaze djeca s razvojnim i neurološkim odstupanjima iz cijele županije, a kako bismo im omogućili učinkovitu terapiju, potrebno je urediti kabinet i osigurati kvalitetnu opremu.


Udruga „Mali zmaj“ brine se o poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece, a kako bi djeca mogla odlaziti na svakodnevne aktivnosti, izlete, ljetovanja… potrebno im je vozilo koje su oni nazvali Zmajmobil.

Sredstva kojima će se financirati projekti prikupljaju se pozivom na humanitarni broj udruge 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn plus PDV), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR67 24070001500331700 ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice Udruge.

Udruga „RTL pomaže djeci” osnovana je u prosincu 2006. godine. Djeluje kao dobrotvorni fond, odnosno prikuplja sredstva od korporativnih i privatnih donatora te ih raspodjeljuje neprofitnim organizacijama koje se bave djecom do 18 godina starosti na području Republike Hrvatske. Udruga je do sada realizirala 235 projekata u koje je uloženo 18,5 milijuna kuna, a tako se direktno pomoglo više od 600 000 djece.

Komentari

loading...
-->