Kreće demobilizacija Arene! Sva sreća, izbjegli smo najcrnji scenarij, nadajmo se da će tako i ostati…

FOTO: Bruno Konjevic / CROPIX

Arena Zagreb od ožujka je zapečaćena, dezinficirana i prenamijenjena u bolnicu za lakše oboljele od koronavirusa, a na svu sreći nije se ni koristila. Kako je za RTL potvrdio ravnatelj civilne zaštite Damir Trut, danas kreće raspremanje 270 kreveta koji se nalaze na katu, ali i tristotinjak s partera.

– Kreće raspremanje i svih dodatnih objekata. Djelatnici ravnateljstva civilne zaštite krenut će u preslagivanje kreveta na palete kako bi ih pripremili za transport u skladište civilne zaštite. Na pitanje koliko je hladni pogon Arene koštao, Trut je istaknuo da su se naplaćivali samo stvarni troškovi. Inače, kako smo pisali, velike sumnje lebde iznad naplaćivanja troškova…

– Zahvaljujem objektu Arena i Laništu kao tvrtki koja naplaćuje ono što se koristilo za dezinfekciju, rješavanje ventilacije i klimatizacije, rekao je Trud.

Što se povratka utakmica i koncerata u Arenu Zagreb tiče, Trut kaže da sve ovisi o cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji s korona virusom.

– Nadam se vrlo skoro, ali to zavisi od cjelokupne situacije s pandemijom koronavirusa u Europi i svijetu – rekao je Trut za RTL


Komentari