KRAJ GUŽVAMA I KAŠNJENJU BUSA: Nakon višemjesečnog kolapsa kod Buzina, Tomašević je konačno otvorio milijunski projekt!

Nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Nakon višemjesečnih radova, prometnom kolapsu u Buzinu konačno je došao kraj.

Zagrepčani su konačno dočekali otvaranje nadvožnjaka na Aveniji Većeslava Holjevca. Ukupna vrijednost projekta je oko četiri milijuna kuna, a nakon radova, nadvožnjak je doveden u ispravno stanje.

Incident u veljači

Podsjetimo, s nadvožnjaka je 12. veljače pala ograda na željezničku prugu u blizini trgovačkog centra. Grad je već od prije imao plan za sanaciju pa su bili proveli natječaj i izabrali izvođača radova za kompletnu sanaciju mosta te su ubrzo nakon incidenta započeli radovi.

Tako su se od 21. veljače ove godine na nadvožnjaku Avenije Većeslava Holjevca (nadvožnjak iznad željezničke pruge – Ranžirni kolodvor) provodili radovi održavanja gornjeg stroja i opreme.

Radovi su se oduljili

Kraj radova prvo je je planiran za 21. svibnja, no u konačnici su trajali mjesec i pol duže. Za to vrijeme bio je zauzet dio kolnika na nadvožnjaku na navedenoj lokaciji, dok se promet odvijao po preostalom slobodnom dijelu. Građani su mjesecima vozili obilaznim pravcem preko čvora Kosnica, a čekanje u koloni za njih je postalo uobičajena stvar. Ni oni koji su putovali javnim prijevozom nisu imali sreće jer je ZET-ov autobus iz smjera Velike Gorice zbog radova povremeno kasnio.

Gradonačelnik zadovoljan

Ipak, svemu tome došao je kraj jer je gradonačelnik Tomislav Tomašević uoči redovne konferencije nadvožnjak pustio u promet. Naglasio je da je nadvožnjak godinama bio u lošem stanju te da je čak i željeznički promet u prekidu.

“Već 21. veljače su krenuli radovi, napravljena je nova oprema, nogostup, nova ograda, nova zaštita. Radovi su završili danas, tako da je trebalo nešto manje od pet mjeseci da se ovo konačno riješi”, istaknuo je Tomašević i zahvalio građanima na strpljenju.

Također je najavio da će razgovarati sa ZET-om i nadležnim Uredom o postavljanju autobusne stanice.


Komentari