Krađa u Zaprešiću: ‘Vrtlari’ pokrali nekoliko stotina sadnica industrijske konoplje

(screenshot) zagreb.info

Zagrebačka policija i dalje traga za “nestašnim vrtlarima” koji su između 8. i 9. listopada od 19.30 i 10.50 sati na području Zaprešića s plantaže “pobrali” nekoliko stotina sadnica industrijske konoplje. Kradljivci su na mjestu krađe ostavili škare. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina tisuća kuna.

Pretpostavljaju da je je riječ o zabuni

“Na polju se radi selektivni uzgoj isključivo ženskih biljaka, a muške koje služe da peludom oplode cijelu livadu, se vade. Štetu procjenjuju od 350 tisuća do čak pola milijuna kuna. Po biljci se može dobiti i do 200 grama cvijeta, a u maloprodaji u trgovinama cijena cvijeta je 75 kuna, dok u veleprodaji je oko 40 kuna. Pretpostavljam da su lopovi mislili da je ovo polje napušteno, a po mraku su si dali truda. Na svakoj stabljici je nekoliko različitih vrhova koji se režu, no neki cvjetovi su im promakli jer su krali po mraku”, zaključuje jedan od uzgajivača konoplje.

Uzgajivači traže pomoć građana

“Dragi sugrađani, ovdje možete vidjeti što nam se desilo. Nudimo nagradu za bilo kakvu informaciju o počiniteljima. Ako čujete da netko dila “travu” koja ne puca, to je onda naša industrijska konoplja namijenjena za proizvodnju CBD ulja. Ako imate bilo kakve informacije javite mi, a mi ćemo vas pošteno nagraditi.”, pišu na facebooku.

 

(sceenshot) zagreb.info


Komentari