Kovačević oštro opovrgava sumnje USKOK-a o primanju mita!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kako se u medijima pojavila vijest u kojoj se iznosi sumnja USKOK-a u davanje mita Draganu Kovačeviću od strane Elektrocentra Petek, Kovačević se putem braniteljice odvjetnice Jelene Batarelo, obratio javnosti priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Dragan Kovačević po braniteljici odvjetnici Jeleni Batarelo oštro opovrgava sumnje koje je iznio USKOK prema objavljenim informacijama, jer isti još nije zaprimio nikakvo pismeno, te temeljem toga navodno proširio istragu koja traje već gotovo godinu i pol bez kakvih rezultata, te bez dokaza o ranijim sumnjama.

Dragan Kovačević nije dobio nikakvo mito niti za to postoji bilo kakav dokaz, te se i do sada iznošene sumnje, a i sada objavljene čine apsurdnima i na ničemu utemeljenima, gdje si on sa pravom postavlja pitanje što je pozadina ovoga.

Kako je već sve ovo što se stavlja na teret Draganu Kovačević sve demantirano i osporeno i spisu, ponovno se diskreditira Dragana Kovačevića bez ikakvih dokaza od strane Uskoka, ako je vjerovati ovoj objavi.

Ponovit ćemo ono što smo već i stavili u spis i temeljem toga osporili sve neistinite teze od strane Uskoka a to je da Dragan Kovačević nije uzeo nikakvo mito jer za to nema niti jednog dokaza.

Drugo, Janaf dd nije u sustavu javne nabave od 2008 god i na njega se ne odnosi Zakon o javnoj nabavi pa stoga Dragan Kovačević ne može biti osumnjičen za pogodovanje u javnoj nabavi kada ona i ne postoji.

Nabava se u Janafu dd obavlja kao i u svim drugim poduzećima koje nisu u sustavu javne nabave i da još bude transparentnije provodi se i nadmetanje da se dobije sto bolja ponuda. Dragan Kovačević je u svom mandatu od 8 godina podigao prihode 2,5 puta i dobit 4,5 puta i to je svrha bila Uprave sto bolje poslovanje Društva. Investicijski plan ne donosi Uprava nego Nadzorni odbor i sve je napravljeno prema pravilima.

Elektrocentar Petek kao značajan poslovni subjekt koji zapošljava oko 500 ljudi visokospecijaliziranim za poslove koji su se radili u Janafu, radio je u Janafu i prije nego što je Dragan Kovačević postao Predsjednik Uprave. Uprava Janafa dd je mogla angažirati bilo koju firmu koja može napraviti vrlo zahtjevne poslove jer nije u sustavu javne nabave i ne podliježe Zakonu o javnoj nabavi.

Dragan Kovačević ne samo da nikada nije primio mito nego je radio na najbolji način za Društvo sto je vidljivo iz poslovnih rezultata Janaf dd.” stoji u priopćenju.

Komentari