Koronavirus i potres promijenili su radno vrijeme svih banaka

Foto: Boris Kovacev

Banke u Hrvatskoj prilagođavaju rad poslovnica odlukama o ograničavanju kretanja i privremenoj obustavi javnog prometa, kao i posljedicama potresa na područu Zagreba, te na svojim internetskim stranicama ažuriraju koje poslovnice rade i kada, uz poruku da se više koriste digitalno bankarstvo, bankomati i kartično plaćanje, prenosi N1.

Financijska agencija (Fina) je objavila da će zbog novonastale situacije uzrokovane potresima, njene dvije poslovnice u središtu Zagreba, u Smičiklasovoj i Ulici kralja Zvonimira, odgoditi početak rada s klijentima, a o početku njihovog rada Fina će obavijestiti putem svoje internetske stranice.

Također, Fina privremeno prilagođava rad poslovnica te na mrežnim stranicama redovito ažurira popis poslovnica koje će raditi prema prilagođenom radnom vremenu.

I Privredna banka Zagreb (PBZ) izvijestila je da jedan dio poslovnica u Zagrebu neće raditi iz sigurnosnih razloga dok se ne obave svi potrebni izvidi stručnih službi zbog utvrđivanja mogućih oštećenja zgrada i instalacija.

“Privremeno zatvorene poslovnice počet će s radom čim se za to steknu uvjeti, a svaka nova promjena radnog vremena ažurira se na internetskim stranicama banke”, ističu.

Poslovnice HPB-a u Jurišićevoj i na Britanskom trgu zbog posljedica potresa neće raditi do daljnjega, a sve druge radit će po prilagođenom radnom vremenu.

Ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 15 sati, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati, dok subotom ne rade.

I Raiffeisen bank (RBA) je izvijestila da privremeno neće raditi poslovnice u Jurišićevoj, Gundulićevoj, Petrinjskoj i Vlaškoj.

RBA također uvodi izmijenjeno radno vrijeme poslovnica koje je objavljeno na mrežnim stranicama banke.

Iz OTP banke izvijestili su da danas poslovnice na području grada Zagreba neće raditi. Poslovnice nastavljaju s radom prema objavljenim radnim vremenima od utorka, 24. ožujka.

Ipak, bankomatska mreža je u funkciji.

Erste banka prilagodila je rad svoje poslovne mreže te će za rad s klijentima biti otvoreno 80 od ukupno 124 poslovnice. Poslovnice će raditi uz prilagođeno radno vrijeme koje će biti organizirano u jednoj smjeni ili, na nekim lokacijama, u skraćenom opsegu radnih sati.

Ističu i kako se popis svih otvorenih poslovnica, zajedno s njihovim radnim vremenima, nalazi i redovito ažurira na internetskim stranicama banke, gdje je kreirana posebna podstranica na kojoj klijenti mogu pronaći sve novosti i relevantne informacije o poslovanju banke u ovim uvjetima.

Ako je dolazak u poslovnicu nužan, klijenti se upućuju da, u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svoj red pričekaju na sigurnoj udaljenosti od drugih osoba ili ispred poslovnice.

Također, u tijeku je priprema za provedbu mjera koje se odnose na tromjesečne moratorije na otplatu kredita, a konkretniji detalji bit će poznati u idućim danima.

Komentari