KORLAET POZVAO SVE NA SVEČANO OTVORENJE STARE VLAŠKE! Reakcije na grafite već se nižu: ‘Ove kreacije vam nisu trebale’

Luka Korlaet, Stara Vlaška (Foto: Cropix/Facebook)

Pješačka zona Stare Vlaške otvorena je prošlog tjedna, a zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je važan događaj na društvenim mrežama. Naime, nakon odgode zbog lošeg vremena, svečano otvorenje u konačnici će se održati 5. lipnja, na Svjetski dan okoliša.

Da Stara Vlaška dobije novi sjaj pobrinuo se jedan od najjačih umjetnika suvremene hrvatske graffiti scene Chez 186. Na sjajnim grafitima zahvalio mu se i Korlaet i pozvao sve građane na otvorenje u nedjelju u 10 sati.

Vrlo brzo su se nanizale reakcije na grafite. Većina Zagrepčana je oduševljena, no ima i onih kojima poruka grafita baš i nije najjasnija.

“Dolazim iz Slovenije – Novo mjesto”, “Konačno malo boja u sivilu koje nas okružuje, i figurativno i doslovno”, “Lijepa promjena”, “Kak se šika – za više šetača i zelenih krošnji, a manje automobila i sličnih zagađivača u Centru!  Servus, vidimo se na otvorenju”, “Lijepo”, neke su od pohvala građana.

Pojedince su ovi grafiti podsjetili na dječje radove.

“Lijepo da je postala pješačka zona, no ove kreacije na pločniku vam nisu trebale”, stoji u jednom komentaru.

“Stoji li neka priča iza toga? Jer na prvu izgleda kao da je vrtićka skupina izašla crtati po pločniku”, zapitala se jedna građanka.

Podsjetimo, arhitektonsko i hortikulturno rješenje za Staru Vlašku je privremeno, dok su u izradi projektna rješenja za budući izgled nove – stare Vlaške ulice.

“Ovim projektom Zagreb postaje bogatiji za još jednu pješačku zonu u samom središtu grada. Na potezu od Draškovićeve do Palmotićeve, Stara Vlaška tako od postaje zona za pješake koji će neometano uživati u sadržajima koji se nude u jednoj od najpoznatijih ulica grada Zagreba”, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević uoči otvorenja.


Komentari