Korejska policija stigla na zagrebačke ulice: Dužnost im je štititi stotine tisuća korejskih turista

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U okviru projekta “Sigurna turistička sezona” u Policijskoj upravi zagrebačkoj predstavljeni korejski policijski službenici.

Na današnjoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi zagrebačkoj predstavljen je ovogodišnji projekt „Sigurna turistička sezona“ u kojem po prvi put sudjeluju policijski službenici iz Republike Koreje.

Projekt „Sigurna turistička sezona“ u Republici Hrvatskoj provodi se od 2006. godine, rekao je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i u projektu sudjeluju policijski službenici iz 19, zemalja odnosno iz 21 policijske organizacije, a do sada je ukupno 804 strana policijska službenika bilo uključeno u ovaj projekt.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ove godine Policijska uprava zagrebačka ima čast po prvi puta u okviru projekta ugostiti šestero policijskih službenika iz Republike Koreje koji će u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima tijekom srpnja i kolovoza raditi u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Uloga policijskih službenika iz Republike Koreje je prije svega da budu na usluzi i pomoći svojim građanima koji su u turističkoj posjeti Republici Hrvatskoj te da našim policijskim službenicima pomognu u ostvarivanju što bolje komunikacije s njima. Također, njihova će prisutnost pomoći stvaranju što boljeg osjećaja subjektivne sigurnosti građana Republike Koreje koji su upravo Republiku Hrvatsku odabrali kao svoju turističku destinaciju, istaknuo je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

Vice Konzulica iz Veleposlansta Republike Koreje Junghyun Park sve je prisutne pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu na hrvatskom jeziku te je istaknula posebno zadovoljstvo što se Republika Koreja pridružila projektu „Sigurna turistička sezona“ kako bi hrvatskim policijskim službenicima pomogla u održavanju javnog reda i mira i jamčila sigurnost i potporu korejskim turistima.


Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Naglasila je kako je 400.000 korejskih turista u protekle dvije godine posjetilo Republiku Hrvatsku te da očekuju kako će ove godine ta brojka biti i veća, između ostalog i zbog toga što je u rujnu 2018. godine uspostavljena direktni let između Zagreba i Seoula. Također, posebno se u ime Veleposlanstava Republike Koreje zahvalila Vladi Republike Hrvatske na pozivu da njihovi policijski službenici u Hrvatskoj tijekom srpnja i kolovoza u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku obavljaju svoju dužnost, a suradnja na ovom projektu sasvim će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju suradnje na različitim područjima i prijateljstva naših zemalja, istaknula je Vice Konzulica Junghyun Park.

Predstavnica Turističke zajednice Grada Zagreba Ivana Mahnić navela je kako Policijska uprava zagrebačka i Grad Zagreb uspješno surađuju tijekom cijele godine, a od prošle godine započeli su suradnju i na projektu „Sigurna turistička sezona“. S obzirom na veliki broj korejskih gostiju u Zagrebu, Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je zadovoljna i zahvalna na dolasku pojačanja iz Republike Koreje, što ujedno predstavlja dobrodošlicu korejskim turistima, ali im ujedno poručuje i da je Zagreb siguran grad. Popularnost Zagreba među korejskim turistima svake je godine sve veća, a u prilog čega ide i povećanje broja gostiju svake godine.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić napomenuo je kako je suradnja Policijske uprave zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba svake godine sve intenzivnija, a jedan od specifičnih projekata onaj je u okviru kojeg je Policijska uprava zagrebačka turističke vodiče educirala na koji način turiste grada Zagreba uputiti kako da ne postanu žrtve kaznenih djela, posebno džepnih krađa, a dok je Turistička zajednica grada Zagreba organizirala tečaj engleskog jezika za određeni broj policijskih službenika u turističke svrhe.

Policijski službenici Republike Koreje će kroz mjesec srpanj i kolovoz potporu hrvatskim policijskim službenicima pružati u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a već danas domaćini su ih upoznali s užim središtem Zagreba kako bi bolje upoznali okolinu svog radnog mjesta u sljedeća dva mjeseca.

Komentari

loading...