KONZUM ZAPOŠLJAVA: Evo kolike su im plaće i kakve uvjete nude

FOTO: Konzum.hr

Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru, nedavno je gostujući na N1 televiziji poručila da otkazi unutar Konzum poduzeća apsolutno nisu u planu i da zapravo nedostaje radne snage.

Trenutno je tako u tijeku natječaj za zapošljavanje prodavača, vozača, skladištara, mesara, kuhara te vozača-dostavljača i komisionara u internetskoj prodaji. U Zagrebu se nudi zapošljavanje na stalnim pozicijama, dok na obali i otocima nude mogućnost sezonskog zapošljavanja.

Upitali smo ih stoga što nude zaposlenicima, odnosno koja je početna plaća, radno vrijeme, eventualni dodaci i slično.

“Zaposlenicima nudimo stimulativne uvjete i brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih, a trend neprestanog unapređenja i povećanja radničkih prava iz proteklih godina nastavio se i u ovoj kad smo s početkom siječnja povećali primanja u neto iznosu od 350 kuna, Zaposlenicima isplaćujemo i uskrsnicu, božićnicu i regres, a imaju pravo i na dar za dijete te plaćeno privatno zdravstveno osiguranje”, kažu iz nove uprave Konzuma.

Budući da nam nisu otkrili koji su konkretni iznosi plaća, pokušali smo to doznati od samih radnika. Neslužbeno doznajemo da je početna plaća 3000 kuna, na koju se dodaje 350 kuna mjesečno ako se odradi cijeli mjesec. Plaće se također razlikuju od zaposlenika do zaposlenika prema koeficijentima, koji su različiti s obzirom na staž, poziciju, radno vrijeme i slično.

Iz Konzuma su nam također otkrili da omogućavaju rad na nepuno radno vrijeme “za one kojima je to važno radi usklađenja privatnih i poslovnih obveza”, a vrata su im, kažu, otvorena i studentima i umirovljenicima.

“Naradiš se, ali ti pošteno plate. Satnica je 25 kuna, a nedjeljom 37 kuna” otkrile su nam studentice koje imaju samo pozitivna iskustva s Konzumom.


Komentari