Konačno se oglasio i Maras: Komentirao moguću podršku SDP-a Tomaševiću u utrci za gradonačelnika Zagreba

Snimio: Bruno Konjevic / COPIX

Šef zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras, gostovao je danas u studiju N1 televizije gdje je odgovorio i na novinarska pitanja o mogućoj podršci SDP-a Tomislavu Tomaševiću u utrci za gradonačelnika Zagreba.

Posljednjih se dana u javnosti sve više priča o tome da bi za rušenje Bandića od strane lijevih političkih opcija, bilo najbolje da mu se od centra prema lijevo odabere samo jedan politički oponent.

S tim se iz glavne opozicijske stranke za sada složio Zlatko Komadina, a da se razmišljalo o toj opciji dao je naslutiti i Peđa Grbin.

“Ja imam aspiracije da promijenim vlast u Gradu Zagrebu, te da HDZ ne dođe na vlast u Gradu Zagrebu. To je moja osnovna aspiracija”, odgovorio je Maras na novinarsko pitaje o mogućoj podršci Tomaševiću.

Dodao je i kako smatra da se ta tema ne bi trebala pretvoriti u ključnu temu unutar SDP-a. “Sad čekam da svaki SDP-ovac koji dođe u studio dobije isto pitanje”, uzvratio je.

Rekao je i da će se o budućim izborima razgovarati tek nakon što završe izbori u SDP-u, i da se SDP kao najjača oporbena stranka mora najprije reformirati kako bi imala svoje kandidate na bilo kojim izborima u Republici Hrvatskoj.

“Za to ću se zalagati naredno vrijeme dok budem u SDP-u i dok se budem bavio politikom”, odgovorio je Maras.

Za to što nije uspio izboriti novi mandat u Saboru, Maras je rekao da je u Sabor ušao u siječnju 2008., da se “nije rodio u Saboru i da se nadao da neće završiti životni vijek u Saboru”, odnosno da u Saboru neće umrijeti.


Komentari