KOMPOSTANA NA JAKUŠEVCU ‘JAD I BIJEDA! Ispadamo taoci jednog jedinog čovjeka s ozbiljnim psihičkim poremećajem i par podobnih pajdi’

foto: Facebook, Renato Petek

Renato Petek, predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba je na službenoj Facebook stranici objavio dokument i komentar o preivremenom zatvaranju kompostane Zrinjevac na Jakuševcu od strane Državnog inspektorata zbog kršenja zakona.

“Stanovnici istočnog dijela Zagreba, naselja u blizini Jakuševca će nakratko predahnuti i neće morati tolerirati kiselkasti smrad koji se, intenzivnije nego do sada, širi iz kompostane.

Više od mjesec dana upozoravam javnost na ogromne probleme u sustavu gospodarenje otpadom grada Zagreba, ponajviše s biootpadom. Gradska Čistoća više tjedana biootpad s kućnog praga dovozi u dvije kompostane pod upravom Zrinjevca, jer je ponovno propao plan Milana Bandića i Mirko Jozić s oslanjanjem cijelog sustava na privatne oporabitelje.

Sustav gospodarenja otpadom koji su osmislili Bandić i HDZ prije nekoliko godina dokazano ne funkcionira, preskup je i nemotivirajuć za građane jer nije uvedeno plaćanje odvoza otpada prema količini, nego volumenu spremnika.

Takav sustav je doveo gradsku Čistoću do višemilijunskih gubitaka koji će se kad tad morati preliti s neodgovornih upravitelja Zagreba na građane, korisnike komunalnih usluga, povećanjem cijena”. poručio je Renato Petek.

Jedan građanin je odmah uputio komentar: “Jad i bijeda, glavni grad države i nekih par stotina tisuća stanovnika ispadaju taoci jednog jedinog čovjeka s ozbiljnim psihičkim poremećajem i par podobnih pajdi. Pošto svi skupa sve to samo promatramo, očito je da bolje nismo ni zaslužili. Žalosno…”


Komentari