Kolone na autocestama: Saznajte gdje su zastoji

Marko Todorov / CROPIX

Zbog gustog prometa, na pojedinim dionicama autocesta vozi se usporeno, posebno u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim kućicama.

Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK), na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Bosiljevo u oba smjera, a od čvora Zadar II do Bosiljeva u smjeru Zagreba. Na dionici tunel Sveti Rok – vijadukt Božići, brzina je ograničena zbog jakog vjetra na 80 kilometara na sat. Između odmorišta Desinec i čvora Karlovac u smjeru Zagreba, vozi se usporeno u koloni dugoj oko 15 kilometara. Također, kolona vozila u pokretu između čvorova Novigrad i Karlovac preteže se oko 5 kilometara. Na izlazu s autoceste A1 kraj naplatne postaje Karlovac, kolona je duga oko 3 kilometra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog veće gustoće prometa, u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je oko 4 km pa se vozila povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov krč.

Kolone su i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Na naplatnoj postaji Rijeka-Grobnik, kolona je duga oko 600 metara, a između čvora Bosiljevo II i čvora Orehovica u oba se smjera vozi usporeno. Također, od Kikovice do tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h zbog jakog vjetra.


Komentari