Kolinda Grabar Kitarović će i dalje imati pravo na predsjedničku plaću

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Uskoro bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović po najavi već danas odlazi na godišnji odmor, a još uvijek se ne zna gdje će i kako nastaviti karijeru, piše Dnevnik.hr.

Nakon što je izgubila izbore Kolinda Grabar-Kitarović priznala je poraz, čestitala novom predsjedniku Zoranu Milanoviću te najavila da već danas kreće na godišnji odmor na kojem, kako kaže, nije bila pet godina.

Prije nego što je istaknula kandidaturu, Grabar-Kitarović je u lipnju prošle godine kazala da posla za nju ima i izvan Lijepe Naše. “Želim odraditi mandat do kraja, a što će biti nakon toga – ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore”, poručila je tada Grabar-Kitarović.

Što god odlučila, Grabar-Kitarović nakon prestanka obnašanja dužnosti pet godina ima pravo na ured, na dva državna službenika, osobnog vozača i službeno osobno vozilo. Također, ima i trajno pravo na fizičku zaštitu.

Grabar-Kitarović koja će u veljači funkciju predati Zoranu Milanoviću, nakon prestanka obnašanja dužnosti prvih šest mjeseci ima pravo na naknadu u visini plaće te 50 posto plaće u sljedećih šest mjeseci.


Plaća Grabar-Kitarović prema njezinoj imovinskoj kartici iznosi 24.376,20 kuna neto.

Njezin prethodnik Ivo Josipović se nakon što je izgubio na izborima vratio profesorskoj karijeri dok je Stjepan Mesić zadržao svoj ured sve do 2016. godine kada je zakon promijenila Vlada Tihomira Oreškovića.

Komentari

loading...
-->