Kolege iz Litve, hrvatskoj policiji donirale zaštitne rukavice

Foto: Nikola Vilic / CROPIX/Ilustracija

“Nakon razornog potresa koji je 22. ožujka 2020. godine pogodio Zagreb i okolicu i prouzročio veliku štetu te dodatno otežao obavljanje redovnih policijskih zadaća te specifičnih zadaća vezano uz sprječavanje širenja zaraze korona virusom, mnoge partnerske policijske službe uputile su poruke podrške, a neke su organizirale i poslale i konkretnu pomoć u vidu donacija”, izvijestili su iz Ravnateljstva policije.

Jedna od njih je policija Republike Litve koja je iz vlastitih zaliha poslala donaciju zaštitnih rukavica u vrijednosti 5 000 eura.

“Radi se o gotovo 35 000 rukavica od lateksa namijenjenih policajcima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od korona virusa i bit će podijeljene policijskim upravama sukladno potrebama”, kazali su.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je pismo zahvale i istaknuo kako će ova donacija doprinijeti sigurnosti policijskih službenika u obavljanju zadaća vezanih uz suzbijanje epidemije novog korona virusa, a time i kvaliteti njihova rada.

„Unatoč tome što je osigurana kontinuirana opskrba policijskih službenika zaštitnim sredstvima, ovakva donacija zaštitnih rukavica svakako je dobrodošla i pridonijet će sigurnijim uvjetima rada i zaštiti naših policajaca na terenu koji svakodnevno, i u ovim otežanim uvjetima rada, revno i profesionalno obavljaju svoj posao. Stoga se zahvaljujem litvanskim kolegama na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Ona je također dokaz čvrstog međunarodnog partnerstva koje, osobito u kriznim situacijama, ima poseban značaj i koje ćemo nastaviti njegovati“ naveo je.


Komentari