Koji gradovi daju najviše sredstva za stipendiju? Zagreb među prva tri grada

www.ictbusiness.info

Među 116 gradova u Hrvatskoj najviše proračunskih sredstava za stipendije izdvajaju Zagreb, Split i Koprivnica, pokazalo je anketno istraživanje portala gradonačelnik.hr.

Najviše novca za stipendije među 116 gradova koje je anketirao portal gradonačelnik.hr izdvaja grad Zagreba, koji ima oko 20 tisuća stipendista za koje izdvaja 27,7 milijuna kuna.

Split je na drugom mjestu te ljestvice, a za stipendije izvrsnim studentima, studentima deficitarnih zanimanja te za socijalne i sportske stipendije izdvaja 6,4 milijuna kuna.

Ove godine, navodi portal gradonačelnik.hr, u Splitu planiraju uvesti i stipendije za polaznike ERASMUS+ programa kojima se podmiruje i dio putnih troškova.

Grad Koprivnica za svoje studente izdvaja 3,3 milijuna kuna, a stipendiraju se svi studenti. Među gradovima s najvećim izdvajanjem za stipendije još su Zadar, Čakovec, Varaždin, Rovinj, Vinkovci, Sinj i Novska.

S druge strane najveći iznos pojedinačnih stipendija primaju studenti iz Umaga, Poreča i Obrovca – po 1600 kuna, dok je drugi najveći iznos od 1200 kuna svojim studentima dijele Metković, Pakrac i Rović.


Komentari