KLOPKA ZA HOMOSEKSUALCE: Hvatali ih sa spuštenim hlačama i iznuđivali novac jer stupaju u spolni odnos s maloljetnikom

policija
Foto: MUP/ilustracija

Dvije osobe, od kojih je je jedan 17-godišnji maloljetnik, iznudile su u veljači oko 60 tisuća kuna od dva homoseksualca koje su prijevarom namamljivali da stupe u odnos s maloljetnikom.

U klopku su homoseksualce hvatali preko jedne od aplikacija za osobe homoseksualne orijentacije, gdje su objavljivali da maloljetnik želi seks, ali ne otkrivajući da je riječ o maloljetnoj osobi. Kada bi stupio u kontakt sa zainteresiranim klijentom, dogovorili bi spolni odnos na jednoj zagrebačkoj adresi. Tu bi ga maloljetnik sam čekao kod kuće, te bi najprije razgovarali, a kada bi se skinuli i kada bi trebao otpočeti spolni odnos, u sobu bi upadali ostali muškarci te počeli prijetiti klijentu, doslovce uhvaćenome sa spuštenim hlačama, da će ga ubiti ili ozlijediti jer stupa u spolni odnos s maloljetnikom.

Zatim bi zatražili da im plati određene iznose, a ako ne bi imao, natjerali bi ga da ode na bankomat te podigne sav novac koji ima i plati im.

Policija je zaključila da su u svemu sudjelovale još najmanje dvije starije muške osobe, međutim njih nisu uspjeli identificirati, ali je protiv spomenutog dvojca podignuta kaznena prijava za iznudu. Prvog klijenta natjerali su da “ispegla karticu do limita” te su na taj način uspjeli izvući 50 tisuća kuna, dok su od drugog, navodno glazbenika, na isti način izvukli oko 10 tisuća kuna, doznaje Jutarnji.


Komentari