Klisović o ovrhama: ‘Neki računi uopće nisu bili evidentirani u ogromnom dokumentu o tranziciji vlasti’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, dao je izjavu za medije i osvrnuo se na najavljene ovrhe Zagrebačkom holdingu.

“Svaka tvrtka koja ima potraživanja prema Holdingu, ima pravne mogućnosti, a dio njene poslovne politike je da odluči koju će od pravnih mogućnosti angažirati. Da li su to ovrhe ili je to mirno rješavanje sporova s onima koji im duguju, to je naravno na tvrtkama i svaka od odluka je legitimna”, objašnjava Klisović.

Što se tiče najavljenih ovrha ZG Holdingu od strane privatnih firmi zbog neplaćenih računa, Klisović kaže kako se radio u računima za usluge koje su napravljene davno, bitno prije nego što je nova vlast stupila na dužnost. Ističe i da se usprkos svemu, računi moraju podmiriti.

Podsjetimo, ovrhu je pokrenula tvrtka Reoma, kojoj gradska “Čistoća” duguje 14 milijuna kuna za odvoz glomaznog otpada, a isto najavljuje i tvrtka Ce-za-r u vlasništu Petra Pripuza, zbog duga od 11 milijuna kuna.

“U ovom trenutku treba napraviti raspodjelu prioriteta unutar proračuna – koje će se stvari odmah plaćati, a koje će se plaćati s odgodom. To je nešto što očekujemo da se brzo napravi, ali da se računi moraju plaćati, to je sigurno”, poručio je Klisović.

“Neki računi dolaze na naplatu koji uopće nisu bili evidentirani u onom ogromnom dokumentu o tranziciji vlasti, tako da, naravno, kada se sada odjednom pojave, oni su svojevrsno iznenađenje”, dodao je.

Ističe i da nema ažurne informacije o kojem iznosi i broju ovrha je riječ.

“Vidjet ćemo koliko će se još tvrtki odlučiti ići putem ovrha, koliko će to biti financijsko opterećenje za Grad, ali Grad mora naći načina kako će financirati svoje obaveze”, izjavio je za kraj i istaknuo da Tomašević od početka mandata  radi na konsolidaciji gradskih financija.

Komentari