Klisović o ostanku mjere RO: ‘Netko će ostati bez dijela novca kroz rebalans koji evidentno slijedi’, otkrio i što će učiniti SDP

Foto: Cropix

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) na konferenciji za novinare predstavio je teme na idućoj sjednici te se detaljno osvrnuo na mjeru roditelj odgojitelj. Klisović upozorava da će zbog obustave izmjene te mjere morati doći do rebalansa proračuna jer je 40 milijuna kuna mjesečno velik novac za Zagreb. Naglašava da je Grad već u teškoj financijskoj situaciji i dugovima.

“Morat će se naći novac jer se privremena mjera mora poštovati do trenutka konačne odluke suda o tome je li izmjena mjere roditelj odgojitelj zakonita”, izjavio je.

Što će učiniti SDP zbog mjere RO?

Na pitanje gdje bi SDP kao koalicijski partner gradskoj vlasti pronašao novac, Klisović odgovara da će to prepustiti gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

“Kao koalicijski partner tražit ćemo prostor kako to napraviti, ali tu će inicijativu nositi gradonačelnik. To znači da će netko ostati bez dijela novca kroz rebalans koji evidentno slijedi”, poručio je Klisović.

Pariška deklaracija i sigurnost u gradu na dnevnom redu sjednice

U četvrtak je na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine stavljena tehnička promjena gradskog statuta, ali i odluka da se građanima olakša stavljanje tema na dnevni red Gradske skupštine. Time će se građanima omogućiti da s jedan posto što je oko šest tisuća potpisa stave neku temu na dnevni red Skupštine. Pored toga, Skupština neće neće imati obvezu raspravljati o peticijama s manjim brojem potpisa, ali će imati tu mogućnost.

Na dnevnom redu su također i izviješće o stanju sigurnosti u gradu, prijedlozi odluka o Nagradama Grada Zagreba i nagradi za Zagrepčanku godine. Gradski zastupnici će raspravljati i o prijedlogu odluke o usvajanju Pariške deklaracije. Navedenom odlukom, Zagreb se obvezuje da će u svoje odluke ugraditi zelene politike kako bi se smanjile emisije štetnih plinova.

Na samom kraju konferencije Klisović je prokomentirao prijedloge SDP-a o kojima će zastupnici raspravljati. To je prijedlog o izradi kataloga nekretnina u vlasništvu Grada jer trenutno ne postoji ujedinjena evidencija. Drugi prijedlog je o izvješću o kompenzacijskim mjerama zbog izmjene novčane pomoći roditeljima odgojiteljima.

“To je konstruktivan doprinos situaciji. SDP je kao koalicijski partner tražio da se s predloženih 15 milijuna kuna iznos za kompenzacijske mjere poveća na 25 milijuna u proračunu”, zaključio je Joško Klisović i dodao da žele znati kako je taj novac dosad uložen.

Komentari