Kirurg otkrio stanje dječaka iz Zaprešića: Uputio apel roditeljima i adolescentima

Foto: Google Maps

Devetogodišnja djevojčica smrtno je stradala nakon što su se na nju prevrnuli trupci po kojima se penjala u okolici Siska.

Umalo tragičan kraj igre i u Zaprešiću. Dvoje maloljetnika popelo se na krov tržnice. Krov je popustio, a oni pali sa sedam metara visine.

Dječaci su zbrinuti u dvije različite bolnice, a dječak iz Klaićeve je stabilno.

“Dijete je pravovremeno zbrinuto i stabilno je, izvan je teških tjelesnih opasnosti”, rekao je dječji kirurg Marko Mesić u Dnevniku Nove TV.

Pojasnio je da su najčešći razlozi dolaska djece na Hitni prijem ozlijede i to u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešće je to zbog nagnječenja, natučenja i prijeloma lokomotornog sustava – šaka, laktova, podlaktica, ključne kosti. Uz to, zbog ozljeda mozga, donjeg ekstremiteta i jako opasno, ali rijetko – ozljeda abdomena, ozljeda prsnog koša i opeklina.

“Apeliramo roditelje i adolescente, koji rade na vagonima pod visokim naponom selfije, da je to po život opasno”, upozorava Mesić.

Savjetuje roditelje da djeca koriste zaštitna sredstva u prijevozu, da se adekvatno koriste spravama na dječjim spravama.

 


Komentari