KINO EUROPA PRIVREMENO NASTAVLJA S RADOM! Matić: ‘Ovo je nevjerojatno’

Nakon što je sinoć prikazana, kako se mislilo, zadnja projekcija prije vraćanja ključeva Kina Europa u ruke grada, danas poslijepodne obrat, piše N1.

Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF), organizacije koja upravlja Kinom Europa posljednjih 10 godina, podijelio je s javnosti na svom Facebook profilu rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu kojim je donesena privremena mjera koja vrijedi sve do okončanja parničnog postupka na istom sudu.

“Ovo je nevjerojatno. Upravo je stigla odluka Trgovačkog suda da za sad ipak ostajemo u kinu dok ročište ne završi. Kako budemo imali više informacija dijelimo sa svima”, napisao je Matić.

Rješenje o privremenoj mjeri potpisuje sudac Radovan Dobronić, poznat po donošenju presude u korist Udruge Franak.

“Nakon što smo poslali prigovore da Grad nije u pravu jer nam nije ponudio produljenje ugovora, iako smo ispunjavali sve uvjete, danas je Trgovački sud u Zagrebu donio Prviremenu mjeru kojom zabranjuje Gradu da uđe u posjed Kina Europa do okončanja postupka. U narednih nekoliko dana doznat ćemo više informacija i nadamo se da ćemo u sljedećim danima nastaviti s radom Kina. Za kraj bih upotrijebio izraz ‘neka institucije rade svoj posao’, toliko poznat u političkim krugovima Hrvatske”, rekao je Matić za N1.

Komentari

loading...