Kćer spasila obitelj od buktinje, otac u suzama: ‘Kuću sam dograđivao godinama, a sada nemamo krov nad glavom’

Ilustracija (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

Deveteročlana obitelj iz Zagreba pod okriljem noći ostala je bez krova nad glavom.

“Oko 1.30 sati na području Trešnjevke, Vrbje odvojak, iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar krovišta i potkrovlja kuće  u vlasništvu 47-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Obitelj je spasila 18-godišnja Paula koja je prva ugledala dim i odmah pozvala roditelje. Dok je gledala kako vatra guta njihov dom, majka sedmero djece Marina se onesvijestila. Kako bi im pomogli u nesreći, u pomoć su priskočili susjedi. Svoja vrata im je otvorio Miroslav koji im je ponudio kuću za odmor. Krov nad glavom ponudio je i obiteljski prijatelj iz Zadra, no obitelj ne može ići iz Zagreba zbog posla, a i ne žele se razdvajati nakon ovog šoka.

Za vrijeme očevida, otac Ivica pomagao je policiji kako bi se otkrio uzrok nesreće.

“Dan ranije radio sam više od 12 sati u komadu. Tek sam bio legao kad je krenuo požar. Noćas sam spavao tek dva sata, iako niti nisam konkretno spavao. Ovu kuću sam dograđivao od 1995. do 1998., a sada nemamo krov nad glavom”, ispričao je u suzama za 24 sata Ivica.

S obitelj živi i Ivičin otac koji je dementan i ima problema s koljenima. U kojoj je fazi očevid, otkrila je Martina:

“Sad još čekamo da dođe netko iz Elektre i otvori dio koji je potreban policiji da završi očevid. Čim oni završe, moram krenuti čistiti prizemlje i skupiti stvari koje su upotrebljive”.

Komentari