KB Dubrava postaje isključivo covid-bolnica, svi naručeni pregledi su otkazani

Wikimedia

HRT večeras je objavio dokument u kojem jasno stoji, kako s današnjim datumom KB Dubrava postaje bolnica isključivo za covid-pacijente. Također u dokumentu stoji da se ne-covid pacijenti moraju zbrinuti u ostalim zagrebačkim bolnicama. Dokument je potpisao ministar zdravstva Vili Beroš, a o navedenom se govorilo već proteklih dana.

Slijedom toga, svi dosad naručeni pregledi u Dubravi, otkazani su. O ozbiljnosti situacije svjedoči i činjenica da je samo dvadesetak kreveta slobodno, a za teže slučajeve 11 respiratora.

Predsjednik Upravnog vijeća KB Dubrava Silvio Bašić, izjavio je kako nije problem nabaviti krevete, ali ga brine manjak medicinskog osoblja.

“Krevete je lako nabaviti jer u roku dan ili dva možemo sagraditi bolnicu ove veličine od kontejnerskih blokova, to uopće nije upitno, ali upitno će biti tko će te ljude zbrinjavati”, kazao je Bašić.

Razgovara se i o tome da Specijalna bolnica u Stubičkim toplicama postane COVID bolnica. Također Zagrebački pacijenti bi na liječenja mogli i u susjednu Krapinsko-zagorsku županiju.

“Imamo problem da sada u bolnice primamo pacijente iz domova za starije i nemoćne koji imaju blažu sliku što se tiče simptoma COVID-19 ali zbog njihovih poznih godina i drugih bolesti koje imaju zahtjeva se bolničko liječenje”, kaže krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Podsjećamo, već ovaj utorak u Hrvatsku stižu brzi testovi koji bi trebali pomoći zdravstvenom sustavu u borbi protiv pandemije.


Komentari