‘Kažu da nedostatak dobrih i poštenih nije razlog da se družite s lošima’: Vatavuk prokomentirao novog šefa Vinogradske!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice izabralo je u ponedjeljak prof. dr. sc. Davora Vagića za novog ravnatelja s četverogodišnjim mandatom. To je prokomentirao i bivši vršitelj dužnosti ravnatelja, Zoran Vatavuk.

“Kažu da nedostatak dobrih i poštenih nije razlog da se družite s lošima. Unatoč nekim nesporazumima, ministru Berošu želim sve najbolje u izgradnji hrvatskoga zdravstvenog sustava za 21. stoljeće. Nadam se i vjerujem, kako će okružen najboljim hrvatskim stručnjakinjama i stručnjacima uspostaviti zdravstveni sustav bez problema, nestašica, bez korupcije i kriminala, na zadovoljstvo svih zdravstvenih djelatnika i naših pacijenata, dakle svih nas”, poručio je Vatavuk.

Jako je važno da se poštuju pravilnici, ali ih onda kad se vidi da nisu dobri ili djelatnicima čine štetu u svakodnevnom radu valja mijenjati”, nastavio je.

I još jednom, jako je važno, a to već postoji u privatnom dijelu zdravstvenog sustava da i javni sustav počne razlikovati, kolokvijalno rečeno dobre i loše, nositelje sustava i razvoja od onih koji to nisu, vrijedne od manje vrijednih i posljedično tim razlikama ih nagrađuje.

“Sustav treba jačati da nam se ne ponovi ova situacija koju smo imali, a to je da pojedinac gotovo pa mobingira sustav. Naravno, posebno paziti da ne bude i obratno” rekao je te dodao da u sustavu ima i nešto što – ne treba mijenjati.

“Ima dobre i vrijedne djelatnike, a vjerujte mi ima ih jako puno, valja im dati šansu da postanu vidljivi i treba ih zadržati, prije nego što odustanu od borbe za njegov boljitak i napuste ga, što gledamo svakodnevno”, zaključuje Vatavuk.

Komentari