Kazalište Gavella još je jedno u nizu onih označenih neuporabljivima, na njihov krov pali su dijelovi susjedne škole

Kazalište Gavella u Frankopanskoj (FOTO: Wikipedia)

Statičari su jučer ušli u dramsko kazalište Gavella i mjesec dana nakon potresa, proglasili ga neuporabljivim. Kazalište je dobilo crvenu oznaku za upravne prostorije i žutu za pozornicu i gledalište, prenosi Jutarnji list.

Kazalište se nakon prvog potresa borilo s ogromnim štetama jer dimnjak i dio krova susjedne Hotelijersko-turističke škole pali su na zgradu fundusa kostima, a sanirali su ga, zajedničkim snagama, ravnatelj Dražen Ferenčina i Bad Blue Boysi koji su na oštećeni dio stavili baletni pod da privremeno prekriju rupu, a isti je i danas na krovištu.

Osim krova, upravna je zgrada dobila crvenu naljepnicu jer postoji opasnost da se zid susjedne srednje škole sruši, a zgradi pozornice, nakon što su je statičari četiri sata proučavali, dana je žuta naljepnica, upotrebljivo uz popravak.

“Nadstroplje je problematično, ima pukotinu. Ako tramvaj zatrese pri prolasku Frankopanskom ulicom, moglo bi nekome nešto pasti na glavu na sceni. U teatru je još nekoliko problematičnih pukotina, kao što je potporni stup u podrumu koji se sumnjivo nakosio”, kazao je ravnatelj, Dražen Ferenčina.

Ova procjena prva je u mjesec dana, a slijedi još jedna, detaljnija.

Druga scena kazališta, koja je u izgradnji, nije izazvala zanimanje statičara te nije označena nikakvom bojom, no ona brani ulazak u kazalište s glavnog ulaza, a sada je potres onemogućio i sporedni.

“U kazalište ulazimo preko stražnje livade i terase kućnog birca”, rekao je ravnatelj.

No, kazalište Gavella nije jedino, na području grada neupotrebljivo kazalište jer i kazalište Komedija dobilo je oznaku neupotrebljivo. Odnosno, nije upotrebljiva upravna zgrada. S druge strane, napukla joj je i vanjska fasada, razvaljena su dva stubišta, napukli su zidovi…


Komentari