Kaos zbog zatvaranja centra za promet: ‘U Zagrebu je fake akcija čak i za Europski tjedan mobilnosti!’

Danas se obilježava Europski tjedan mobilnosti a, inače hvalevrijednoj, akciji se odazvao i Grad Zagreb Zatvorivši za sav promet najuži dio centra.

No, situacija na terenu nije ispala tako sjajna kao u teoriji, jer se na prometnicama oko užeg centra stvorio teški prometni krkljanac. Situacija je posebno zasmetala zastupnika u gradskoj Skupštini, Renata Peteka, koji se nju oštro osvrnuo na svom Facebook profilu.

 

“U Zagrebu je fake akcija čak i za Europski tjedan mobilnosti! Gradske vlasti privremeno za automobile zatvore nekoliko ulica u centru grada, naprave gužve i totalan kaos čime dobijemo samo dodatno zagađenja zraka.

Godinama nemamo nove pješačke zone nauštrb prometnica, samo prigodna Bandićeva obećanja vezana uz Masarykovu, a o funkcionalnim biciklističkim stazama svi znaju sve, kao i efikasnijem i bržem gradskom prijevozu. A cilj bi akcije trebao biti uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom”, napisao je ljutiti petek koji je vjerojatno i sam zapeo u gužvi.


Komentari