Kaos u Šestinskom dolu: ‘Ne znam što mi je draže, kad sam plivao u fekalijama ili u vodi do koljena’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Stanovnici Šestinskog dola do prije nekoliko mjeseci mučili su se poplavljenim odvojkom nakon svake kiše pomiješane s kanalizacijom. Iako je gradnja novoga kanala dugoga 730 metara trebala biti rješenje problema, problemi u Šestinskom ne jenjavaju.

Ne znam što mi je draže, kad sam prije pola godine plivao u fekalijama ili sad kad svako malo plivam u vodi do koljena. U svakom slučaju, plivam”, sarkastično je za Večernji list izjavio Nenad Vajdić, stanovnik odvojka.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Stanovnici odvojka od poplava su se branili kopanjem malih jaraka na neasfaltiranom dijelu cesta kako bi vodu preusmjerili što dalje od kuća, a nakon konačnog oglašavanja od strane Vodovoda i pokretanja izgradnje kanala, stvorio se novi problem, a to su neprestani prekidi opskrbe vodom koji traju već mjesec i pol dana.

No, nemaju problem samo stanovnici odvojka u glavnoj ulici. Naime, oborinske vode koje se za vrijeme kiša slijevaju niz cestu završavaju u velikoj podzemnoj garaži koju dijele četiri zgrade na križanju Šestinskog dola i njegova odvojka.

‘Mislim da su zgrade podignute 2003., a nikad ranije nismo imali problema s kišnicom jer su je šahtovi bez problema upijali. I doslovce isti dan kad su završeni radovi, 24. srpnja, dogodila se ona ogromna poplava. Sve su naše stvari plivale ispod 30 centimetara vode, a zid je upio vlage do još metar i pol‘ prepričao je za VL Tomislav Vrsalović, stanar jedne od zgrada.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Stanari strahuju od još veće štete, budući da se u idućih nekoliko dana ponovno najavljuju velike kiše. Jedini štit od poplava jest zečji nasip kojeg su postavili djelatnici Zagrebačkih cesta, a mještani kažu da je vreća bilo premalo pa su morali dodati još. Dio stanara razmišlja o tužbi Grada ako se ništa ne poduzme, jer smatraju da je uzrok problema upravo nova kanalizacija.

S druge strane iz Vodovoda tvrde da je kanal izgrađen po pravilima struke i propisima, te je funkcionalan od trenutka završetka radova.

Vlasnik Operete izjavio da su stanovi pali za 500 eura, a sad tvrdi: ‘Krivo sam se izrazio’ Doznaje se stvarno stanje u Zagrebu!

Komentari