Kakvo će vrijeme biti u Zagrebu? Stižu nam proljetne temperature, a vozači bi trebali biti na oprezu zbog ovoga!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pred nama su stabilni dani uz ugodnu dnevnu temperaturu. U Zagrebu će radni tjedan započeti uz pretežno sunčana razdoblja. Ako putujete na posao autom, imajte na umu da će ujutro i dio prijepodneva na širem gradskom području biti mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, a najniža jutarnja temperatura zraka od 1 °C u okolici do 5 °C u središtu grada, a najviša dnevna oko 15 Celzijevih stupnjeva. Slična temperatura bit će i u ostatku tjedna, a najtoplije će biti u četvrtak kada ćemo se tijekom podneva zagrijati na 19 stupnjeva.

 Osvježenje uz koju kap kiše očekuje se krajem tjedna, a više o tome bit će poznato kroz koji dan.

Foto: DHMZ

I u ostatku zemlje ponedjeljak će biti poprilično ugodan za boravak na otvorenom. Na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti mala do umjerena naoblaka, a ujutro i tijekom prijepodneva mjestimice magla. Vjetra gotovo i da neće biti, a  duž obale će noću i ujutro biti burina, a zatim umjerenog sjeverozapadnjaka i zapadnjaka. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a na Jadranu 9 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 13 do 16, a na Jadranu od 19 do 22 Celzijevih stupnjeva, izvijestili su iz DHMZ-a.

Na kopnu će biti stabilno veći dio tjedna, s time da će jutra biti hladna i često s maglom. S južinom od srijede osjetno toplije, mjestimice moguće i iznad 20 °C, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a. Sunčano će biti i na Jadranu, a temperatura se neće posebno mijenjati te će iznositi većinom oko 20 stupnjeva.


Komentari