KAKO TO? Bandić organizaciju Adventa dodijelio Holdingu, a oni o tome pojma nemaju: ‘Prvi glas’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Jedna od najvećih i najunosnijih manifestacija u Hrvatskoj je Advent, no još uvijek je velika nepoznanica kako će izgledati te hoće li se uopće održati ove godine.

Predviđanja su da, ako ga i bude, bit će znatno manje sadržaja zbog epidemioloških mjera. Kako neslužbeno doznaje 24sata, Grad će navedenu odluku tek donijeti.

Podsjećamo, prošle godine, itekako se pisalo o iznajmljivanju kućica. Naime, Zagreb je davao lokacije za oko 250 ugostiteljskih kućica unaprijed određenim tvrtkama u kojima je prosjek cijene bio 3300 kuna, a zatim su se iste te kućice iznajmljivale po vrtoglavim cijenama, od 26 tisuća, pa sve do 100 tisuća kuna.

Cijeli ovaj slučaj, još je uvijek pod istragom Uskoka, a Bandić je zbog pobune obećao i promjenu modela, kao i natječaje, što se očigledno nije dogodilo. Ono što je dodatno zbunjujuće jest da prema odluci Grada donesenoj u rujnu, stoji da se javna površina , daje Turističkoj zajednici Grada Zagreba, koju vodi Martina Bienenfeld, što znači da TZGZ organizira Advent.

No, problem je što je taj model Turističkoj zajednici neprihvatljiv, a reagiralo je i Ministarstvo turizma koje smatra da to ne bi bilo u skladu sa zakonom, zbog čega je i Bandić prošli tjedan promijenio odluku i lokacije dodijelio Holdingu, točnije podružnici Tržnice Zagreb.

“Mi organiziramo Advent?! Prvi glas. Pa ne znam kako ćemo uopće bilo što stići”, rekao je iznenađeno za 24 sata voditelj podružnice Stanko Gačić.

U Zagrebačkom holdingu su potvrdili i kako njih baš nitko nije obavijestio da bi na sebe trebali preuzeti zahtjevnu organizaciju manifestacije.

Komentari