Kako je Plenković mogao ženi u Petrovu, a drugi ne smiju? Mostovac prozvao šefa bolnice, evo što kažu iz Vlade

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana Maslać-Plenković dobili su treće dijete tijekom večeri u srijedu.

“Večeras se u Petrovoj bolnici u Zagrebu rodio Ivan Plenković. Porod je prošao u najboljem redu, a ponosni roditelji Ana i Andrej, kao i Mila i Mario, presretni su zbog prinove u obitelji”, potvrđeno je iz Vlade.

Pratnja na porodu u skladu s mjerama

Nedugo nakon vijesti o porodu, pojavile su se fotografije na kojima je premijer snimljen kako ulazi u Petrovu u pratnji osiguranja. Fotografije su snimljene tijekom iste večeri, a premijer je i jutros došao do Petrove.

Na web stranici Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb od 7. listopada prošle godine stoji odluka da je  omogućena je pratnja na porodu u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, a to je COVID potvrda i negativan BAT test na COVID-19 ne stariji od 48 sati. Pratnja  također mora proći obaveznu trijažu i nositi masku FFP2, koju treba donijeti sa sobom.

Nadalje, na stranici KBC-a Zagreb navodi se da su posjeti pacijentima zabranjeni do daljnjeg zbog pojačanih sigurnosnih mjera radi prevencije širenja zaraze coronavirusom (COVID-19). Iznimka su roditelji djece koja leže na dječjim odjelima.

Također su naveli i kada dolazi do iznimki, a to su posjeti bez strogih vremenskih ograničenja u Klinici za pedijatriju i na dječjim zavodima Klinike za kirurgiju, Klinike za bolesti uha, grla i nosa i kirurgije glave i vrata te Klinike za ortopediju (jedan posjetitelj!), nedjeljni posjeti pacijentima u jedinicama intenzivnog liječenja od 13 do 14 sati, zatim posjeti pacijentima u terminalnoj fazi bolesti koji se dogovaraju sa zdravstvenim djelatnicima odjela gdje se takvi pacijenti nalaze te posjeti pacijentima u Klinici za onkologiju od 15 do 17,30 sati, svaki dan.

Goluža: Moguće je da Plenković ima pristup tamo gdje nitko drugi nema

Za vrijeme stanke 10. sjednice Gradske skupštine na konferenciji za medije zastupnik Trpimir Goluža (Kluba Mosta), koji je i ginekolog u Petrovoj, upozorio je da su posjete u toj zagrebačkoj bolnici i dalje zabranjene nakon poroda. Na pitanje novinara kako je moguće da je Plenković posjetio suprugu dok su na snazi epidemiološke mjere, Goluža je odgovorio sljedeće:

“Prije svega bih čestitao premijeru na prinovi, a ovo što ste vi rekli je istina. U Petrovoj su i dalje zabranjene posjete ženama koje su rodile. Je li premijer bio u posjetu ili ne, to ne znam jer nisam bio na poslu. Međutim, s obzirom na krajnju servilnost koju je ravnatelj KBC-a pokazivao u trudnoći premijerove supruge, on ju je naime čak u više navrata dovodio u posjete Petrovoj bolnici pa ne vidim da je nemoguće da premijer ima pristup negdje gdje nitko drugi nema”.

Time je aludirao na ravnatelja KBC-a Zagreb Antu Ćorušića (HDZ) koji je inače specijalist ginekologije.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

‘Premijer se testirao i ima COVID potvrdu’

Iz Vlade pak imaju objašnjenje. Tako su za Zagreb.info neslužbeno poručili kako se premijer testirao na COVID i negativan je.

”A ima i covid potvrdu, dakle može u bolnicu kao posjeta ili pratnja sukladno pravilima bolnice u kojoj se nalazila supruga”, rekli su nam u Vladi.

Upit smo poslali i i KBC-u, odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.


Komentari